Hlavní obsah

Maranatha Gospel Choir nahrál s Epoque Quartetem skladbu Maraton

Maranatha Gospel Choir je české pěvecké uskupení zpívající gospelové písně. Vzniklo v roce 2006 a od té doby vystupuje u nás i v zahraničí. Jeho repertoár tvoří především převzaté písně, ale to se nyní mění. Maraton je původní skladba s českým textem. Spojil se v ní s Epoque Quartetem, klip natočil Michal Skořepa.

Maranatha Gospel Choir a Epoque Quartet v klipuVideo: archiv sboru

 
Článek

„Sbor byl většinou zvyklý zpívat v angličtině, nicméně jsem mu navrhl, jestli bychom nezkusili původní skladby s českými texty,“ řekl hudebník a skladatel Radim Genčev, který se sborem hraje. Odpovědí mu byl souhlas. Sám tedy písně napsal a ke spolupráci na textech oslovil Xindla X.

„V aranži jsem měl nosný zvuk smyčcového kvarteta, a tak jsem oslovil Epoque Quartet, který v písni hostuje. Hlavní linku zpívá hudební šefová a dirigentka sboru Kateřina Kvintusová. Zpěvy se točily vzhledem ke komplikovanosti aranží několik dní a jsem moc rád za výsledek,“ konstatuje Genčev.

Piano v písni nahrával Jan „Johnny“ Bálek, o ostatní nástroje se postaral Genčev. Slovem přispěl Ota Klempíř, master nakonec vytvořil Ecson Waldes. Videoklip natočil Michal Skořepa. „Přesně obrazem vystihl to, co se v písni odehrává. Svou empatií a smyslem pro rytmus tak nechal prostor dokonalému propojení hudby a obrazu,“ vysvětlil Genčev.

Píseň si v koncertní verzi bude možné poslechnout na koncertě Xindla X 5.května v pražské O2 Universum. Soubor tam s ním zazpívá i některé jeho písně.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám