Hlavní obsah

Lucas: Nové Hvězdné války nebudou pro malé děti

LOS ANGELES

Šesté a zatím poslední pokračování filmové sci-fi ságy Hvězdné války bude zatím nejpochmurnější a bude v něm nejvíc násilí. Bude zřejmě i prvním dílem Hvězdných válek, který bude v Americe nepřístupný dětem do 13 let. V rozhovoru, který v neděli odvysílá americká televize CBS, to řekl tvůrce Hvězdných válek George Lucas.

Foto: Ilustrační foto Městské kulturní středisko v Klatovech

Klatovské Hudební pátky v renesančním dvorku nabídnou koncert Marthy a Teny Elefteriadu

Článek

"Myslím, že bych na to nebral pěti- nebo šestileté děti," řekl Lucas o snímku Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, který bude uveden do kin v květnu. "Řekl bych, že bude prvním dílem Hvězdných válek, který dostane klasifikaci PG-13." Předcházejících pět dílů Hvězdných válek mělo v USA klasifikaci PG, která je druhou nejmírnější a doporučuje jen doprovod rodičů. PG-13 varuje rodiče, že některé části filmu mohou být nevhodné pro děti do 13 let.

Lucas také uvedl, že celková atmosféra filmu bude mnohem pochmurnější a bude mít daleko k vesele laděným postavám jako byli chlupatí medvídkovití válečníci Ewokové ze Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho z roku 1983 nebo nešikovná a dobrosrdečná potvora Jar Jar Binks, která se objevuje ve Star Wars: Epizoda 1 - Skrytá hrozba z roku 1999.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů popisuje transformaci hlavního hrdiny Anakina Skywalkera v symbol zla Dartha Vadera. Anakin se ve filmu dostává na planetu připomínající peklo, která je plná sopek a žhavé lávy. "Uvidíme, jak uzavírá smlouvu s ďáblem," řekl Lucas v rozhovoru.

 "Film je mnohem pochmurnější...emotivnější. Je to mnohem více tragédie." Pomsta Sithů je poslední z trilogie filmů, které Lucas natočil od roku 1999. Dějově však tyto filmy předcházejí původní trilogii, která začala být uváděna do kin v roce 1977.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám