Hlavní obsah

Legenda Woodstocku je zpět. Santana vydává Blessings and Miracles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiasedmdesátiletý mexicko-americký kytarista Carlos Santana už několikrát mluvil o hudební penzi, ale zjevně si to rozmyslel. Píseň Joy upozorňuje na nové album Blessings and Miracles, které vychází 15. října.

Santana, Chris Stapleton - Joy

 
Článek

Singl Joy je reggae, pro Carlose Santanu dost netypický styl. Jeho nezaměnitelné kytarové kudrlinky ale jasně svědčí o autorství. S písní mu pomáhal americký zpěvák a kytarista Chris Stapleton.

Album Blessings and Miracles bude plné slavných hostů. Objeví se tam třeba Chick Corea, Steve Winwood, Rob Thomas, Diane Warrenová, Corey Glover, a dokonce i Kirk Hammett, kytarista skupiny Metallica.

Foto: Santana

Deska Blessings and Miracles

Carlos Santana se proslavil už v šedesátých letech, kdy dokázal osobitým způsobem propojit latinskoamerickou hudbu s hlučným rockem i jazzovou sofistikovaností. Jeho fusion desky z šedesátých a sedmdesátých let patří dávno do zlatého fondu světové hudby a také strhující vystoupení na Woodstocku přispělo k tomu, že Santana je považován za jednoho z největších kytaristů všech dob. Vstoupil do Rokenrolové síně slávy, obdržel deset cen Grammy, tři latinskoamerické Grammy a řadu dalších ocenění.

Sexy směs soulu, reggae i funky. Přijedou Nneka či Xavier Rudd

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám