Hlavní obsah

Lakeside X se po jedenácti letech vrátili se singlem Fire In The Sky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po jedenácti letech se na scénu vrátila pražská synthpopová kapela Lakeside X s novou písní Fire In The Sky. Ta je výsledkem její spolupráce s německým producentem Danielem Myerem. K písni vznikl i videoklip.

Lakeside X v klipu k písni Fire In The Sky.Video: Musicraft

 
Článek

Kapela vydala dosud poslední řadovou desku City Of Red Lights v roce 2010 a svůj poslední koncert odehrála v roce 2014. Od loňského roku ale trojice Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorský pracuje na nové desce a před vydáním na jaře 2022 naplánovala vydání několika singlů. Prvním z nich je Fire In The Sky.

„Dlouho jsme diskutovali, s jakou skladbou přijít po tak dlouhé době. Tahle je pomalejší, není to klasický singl. Ale má zvláštní sílu, která vás pohlcuje s každým poslechem. Je v ní příběh, který se bude zrcadlit na celém albu. Myslím, že je to jedna z nejlepších věcí, které jsme kdy natočili. Chtěli jsme, aby ji lidé slyšeli jako první,“ říká Janne Marvannen.

„Můj bratr nalétal spoustu dní s dronem v kanadské divočině a natočil dechberoucí záběry. Když jsem je viděl, hned mě napadlo ho požádat, jestli je můžeme použít do videa. Ty plynoucí záběry jsou až hypnotické a umožní píseň prožít naplno,“ říká bubeník Igor Dvorský, jenž v minulosti vytvářel mimo jiné  koncertní videa pro projekt Recoil Alana Wildera, bývalého člena Depeche Mode.

Kromě základní verze skladby kapela připravila i klubový remix a rádiovou verzi, kterou producent Daniel Myer zabalil do moderního synth-waveového zvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám