Hlavní obsah

Kytara napříč žánry rozezní struny

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctý ročník festivalu Kytara napříč žánry začíná v neděli 9. října 2016, kdy jej v pražském Atriu zahájí společný koncert dvou mladých kytaristů.

Foto: archiv Kytara napříč žánry

Jennifer Battenová zahraje v Praze i Táboře.

Článek

Zahrají na něm teprve jedenadvacetiletá Holanďanka Karlijn Langendijková, vítězka 3. ročníku kytarové soutěže SAI, a její německý kolega Sönke Meinen.

Festival se tradičně vydává do různých koutů republiky a letos nabídne mistry šestistrunného nástroje zahraniční i domácí scény. Příští týden tak bude festival hostit například dlouholetou spoluhráčku Michaela Jacksona i Jeffa Becka, americkou kytaristku Jennifer Battenovou.

Zahraje sólově v Táboře a následně v Praze na společném koncertě s legendární Dagmar Voňkovou a originální písničkářkou Janou Šteflíčkovou na koncertě pojmenovaném Kytarové rebelky. Jennifer Battenová uslyší festivalové publikum také ve Varnsdorfu.

Do 26. listopadu vystoupí na festivalu kromě jiných i americký kytarista, skladatel a aranžér Adam Rafferty, němečtí kytaristé a pedagogové Lorenz Schmidt, Silvio Schneider a Ingo Halama a jejich čeští kolegové Norbi Kovácz, Libor Šmoldas, Miloslav Klaus a Stanislav Barek. Mimořádným hostem závěrečného koncertu bude legendární mistr kytary Jiří Jirmal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám