Hlavní obsah

Koncert kapely Top Dream Company

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Funk, soul & groove ovládl další z koncertů v rámci projektu Kultura do domu. Početná pražská hudební skupina Top Dream Company zahrála nejen pro své fanoušky, ale i pro lékaře a záchranáře, dobrovolníky šijící roušky a roztančila ty, kteří jsou nuceni zůstat doma.

Záznam: Koncert Top Dream Company

 
Článek

Původní název skupiny byl T. O. P. Dream Company, přičemž úvodní slovo s tečkami v sobě neslo zkratku oblíbenců Tower of Power. Když začal Petr Harmáček, jeden ze zakladatelů skupiny a trumpetista, skládat první skladby, tečky z názvu vyňali.

Energická formace vznikla v roce 2004. První album Live in Prague vyšlo v roce 2009. O rok později následovala deska Keep On Movin’, v roce 2015 kolekce Double Gig a potom vinyl Funk You (2017). Mezitím kapela natáčela klipy k některým svým skladbám. Top Dream Company se celých patnáct let v textech pohybují mezi angličtinou a češtinou.

V začátcích skupiny byli v sestavě mimo jiné zpěváci Vojtěch Dyk nebo Ondřej Ruml. Top Dream Company spolupracovala také s řadou interpretů z české i mezinárodní scény. Na pódiích se potkala s legendami jako Kool & the Gang, Freak Power, Victor Wooten nebo Cary Henry.

Kapelu i klub můžete podpořit zde: http://www.kulturadodomu.cz/dream

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám