Hlavní obsah

Karla Gotta propustili z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lékaři v úterý propustili Karla Gotta ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde zahájil léčbu zhoubného nádorového onemocnění mízních uzlin. Zpěvák podstoupil první dávku chemoterapie, další fáze léčby ho ještě čeká. Ve středu o tom informovala jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

"Karel Gott podstoupil první fázi chemoterapie, v nemocnici strávil tři týdny a včera ho lékaři propustili do domácího ošetřování. Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní opět při hospitalizaci," uvedla Stolzová.

Poděkovala současně všem za podporu a požádala média, aby s ohledem na zdravotní stav a průběh léčby i nadále respektovala soukromí Gotta i jeho rodiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Své propuštění z nemocnice potvrdil na svém Facebooku i sám zpěvák: „Milí příznivci, jsem rád, že vás mohu konečně po třech týdnech pozdravit z domova. Po první fázi chemoterapie jsem byl propuštěn do domácího ošetřování. S ohledem na svůj zdravotní stav musím dodržovat veškerá opatření, spojená s mou nemocí. Děkuji vám za vaši neustálou podporu. Váš Karel Gott.”

Lymfom zjistili při břišní příhodě

U šestasedmdesátiletého zpěváka byl diagnostikován takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Lékaři ho objevili při operaci náhlé příhody břišní, které se Gott podrobil před několika týdny v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

Gott se cíleně léčil ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Staral se o něj tým specialistů vedený profesorem Markem Trněným.

Gotta lékaři operovali kvůli břišním problémům v úterý 27. října. Do pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) přijel už v neděli 25. října, protože mu bylo nevolno. [celá zpráva]

Už v létě měl Gott problémy se srdeční arytmií, na kterou bere léky. Lékaři při současné hospitalizaci vyloučili, že by jeho stav měl kardiovaskulární příčiny.

Klinika, na níž se Gott léčí, je podle svých webových stránek orientována na hematologickou problematiku a zejména na hemato-onkologii. Je jedním ze sedmi center intenzivní hematologické péče v České republice. „Je vedoucím pracovištěm zejména pro diagnostiku a léčbu lymfomů, chronické lymfatické leukémie, mnohočetného myelomu, myelodysplastického syndromu,” zní charakteristika pracoviště. Při klinice byl vybudován národní registr nemocných s lymfomy a působí zde národní registr provedených transplantací krvetvorných buněk.

Reklama

Související témata:

Související články

Karel Gott je v nemocnici

Zpěvák Karel Gott byl hospitalizován v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a zrušil svá vystoupení na nejbližší období. Bez dalších...

Gott je po operaci

Zpěvák Karel Gott, který je hospitalizován v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), v noci na středu podstoupil operaci. Na Gottově...

Karel Gott na Českém slavíkovi nevystoupí

Zpěvák Karel Gott (76) letos nevystoupí na slavnostním ceremoniálu předávání hudebních cen Český slavík. Právu to potvrdil ředitel pořádající agentury Musica...

Výběr článků

Načítám