Hlavní obsah

Karel Havlíček složil v novém singlu poctu životu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Havlíček představuje nový singl s názvem Daylight. Skladatel a multiinstrumentalista, jenž se pohybuje mezi Prahou a Los Angeles, je popularizátorem moderní vážné hudby mezi mladým publikem a dobře se mu to daří. Jeho skladby zaznamenávají úspěch na streamovacích platformách.

Videoklip ke skladbě Daylight od Karla Havlíčka.Video: BrainZone

 
Článek

„První tóny songu Daylight mě napadly během jízdy autem po Rodeo Drive v Beverly Hills. Bylo krásně, slunce zářilo mezi listy palem a v tom jsem si uvědomil, že mi je na světě fakt moc hezky. Úplně se zastavil čas. Hned jak jsem dorazil do studia, začal jsem s těmahle pocity skládat,“ prozradil Havlíček.

Dodal, že podle něj je skladba Daylight poctou životu, okamžiku bytí a světlu, které by si měl každý najít, vážit si ho a naplno prožít.

Kromě vlastní hudební tvorby se Havlíček věnuje skládání filmové, reklamní a televizní muziky. Je rovněž členem indierockové kapely Southpaw, která loni po jedenácti letech vydala album I’m Really Gonna Miss These Songs When I’m Dead. V Southpaw působí jako autor hudby, pianista a hráč na klávesové nástroje.

Jako autor filmové hudby mimo jiné připravil muziku k americkému thrilleru Carpe Noctem s Ninou Bergmanovou, muzikou opatřil trailer Reminiscence s Hughem Jackmanem nebo je podepsán pod trailerem k poslednímu Batmanovi s Robertem Pattinsonem. Letos otevřel v pražských Holešovicích moderní zvukové studio Kabelovna Studios.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám