Hlavní obsah

Janáčkův festival začne na hradě

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka odstartuje 27. května zahajovacím koncertem na netradičním místě, na nádvoří Slezskoostravského hradu. Organizátoři se rozhodli předejít komplikacím s případnými přetrvávajícími protiepidemickými opatřeními a zvolit bezpečnější cestu pro diváky a samotné konání koncertu.

Foto: ČTK

Leoš Janáček

Článek

V kulisách hradu se pod širým nebem představí americký dirigent Denis Russel Davies, který společně s Filharmonií Brno a mexickým violistou Adolfem Alejem uvede festivalovému publiku známou Janáčkovu Sinfoniettu a Ostravě dlouho nehrané dílo Harold v Itálii Hectora Berlioze.

Pokud to bude nutné, odehraje se zahajovací koncert festivalu v režimu bez diváků. V takovém případě bude zprostředkován TV Noe zdarma.

Organizátoři chystají také další program, kromě symfonických koncertů také workshopy pro děti, jazzový večer nebo rodinné víkendy na Hukvaldech.

„Protože nevíme zcela přesně, jaká protiepidemická opatření budou platit koncem května, rozhodli jsme se pro open air zahajovací koncert, u kterého budou případná opatření přívětivější. V případě, že bychom museli hrát zcela bez diváků, vstupné samozřejmě řádně vrátíme a přenos zajistí TV Noe,“ říká Jaromír Javůrek, ředitel festivalu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám