Hlavní obsah

James Graham chystá detektivku

Právo,

Scenárista James Graham připravuje kriminální minisérii Sherwood pro televizi BBC. V šestidílném počinu se vrátí na rodný venkov v severoanglickém hrabství.

Foto: Profimedia.cz

James Graham připravuje kriminální minisérii.

Článek

Graham, jenž stojí za televizním dramatem Brexit nebo minisérií Kvíz o podvodu v soutěži Chcete být milionářem?, se opět inspiruje skutečným případem. V chystané detektivce se bude věnovat dvěma vraždám, které otřásly už tak roztříštěnou komunitou, a následnému vášnivému honu na viníky.

Vycházel přitom z reálných vražd někdejšího havíře a mladé dívky v roce 2004. Dvojice pachatelů, po nichž bylo vyhlášeno pátrání, se tehdy ukrývala v nedalekých lesích v hrabství Nottinghamshire. Neblahé události rozdmýchaly dávné spory zažehnuté během hornické stávky v polovině osmdesátých let.

„O rozporech a nesnázích těchto měst označovaných jako Red Wall (sympatizujících s labouristickou stranou – pozn. red.) se sice hodně mluví, ale málokdo jejich historii rozumí. Je pro mě čest odvyprávět beletrizovaný příběh o traumatu, ale s humorem a duší a houževnatostí lidí, mezi nimiž jsem vyrůstal a které dobře znám,“ uvedl v rozhovoru pro televizní kanál BBC One James Graham.

Natáčení minisérie by podle serveru Variety mělo začít koncem letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám