Hlavní obsah

Jak se krotí krokodýli stále vede návštěvnost kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie Jak se krotí krokodýli režisérky Marie Poledňákové vede žebříček návštěvnosti českých kin. Druhé jsou fantasy Letopisy Narnie a třetí teenagerský film Panic je nanic.

Článek

Už potřetí se komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli umístila v čele žebříčku návštěvnosti českých kin. Podle informací Unie filmových distributorů ji o víkendu zhlédlo 47336 diváků, kteří v pokladnách nechali 4,8 miliónu korun. Celková návštěvnost se blíží dvousettisícové hranici a tržby přesáhly 20 miliónů korun.

Na druhém místě skončil jako před týdnem americký snímek Letopisy Narnie s podtitulem Lev, čarodějnice a skříň. Třetí je česká komedie Panic je nanic a za ní britský snímek Pýcha a předsudek, který před víkendem zahájil pražskou část Dnů evropského filmu.

Závěr první dvacítky patří rodinnému snímku režiséra Jiřího Stracha Anděl páně a dvěma zahraničním projektům, na nichž se podíleli čeští filmaři - celovečernímu debutu britského režiséra a scenáristy Steena Agra s názvem Sklapni a zastřel mě a snímku amerického filmaře Terryho Gilliama Kletba bratří Grimmů.

Bude Štěstí bojovat o Oscara?

Podle unie byl loni nejnavštěvovanějším filmem Renčův Román pro ženy s návštěvou 550670 diváků a tržbami přesahujícími 52 miliónů korun. Zahraniční produkci vévodil Harry Potter s podtitulem Ohnivý pohár, který zhlédlo zhruba o 80000 lidí méně. Z domácí tvorby byla hranice 200000 diváků překročena v případě Zelenkových Příběhů obyčejného šílenství, Vachlerovy komedie Doblba a Troškova Kameňáku 3.

Slámovo Štěstí loni v kinech zhlédlo 189328 filmových fanoušků. V průběhu dneška bude oznámeno, zda se tento snímek, který zabodoval na řadě zahraničních přehlídek, dostane do nominací na Oscara v kategorii neanglicky mluvených filmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám