Hlavní obsah

Hejma si dal Dáreček, sólo album k sedmdesátinám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Hejma ze Žlutého psa vydává 5. února sólovou desku Dáreček. Na písních se většinou podílel autorsky, dvě z nich jsou coververze amerických hitů.

Ondřej Hejma: Evropanka Blanka

 
Článek

Hejma má rád blues, měkčí rock a folk, a tak není divu, že ani nová deska se nijak nevymyká ze zavedeného pop-rock-bluesového zvuku. Pěvecky se také neposunul, drží se svého typického odříkávání textu. Desce předcházel už loni singl Evropanka Blanka.

Foto: Warner Music

Dáreček

„Vždycky jsem měl slabost pro písničkovou tvorbu šedesátých let, kde se právě všechny tyhle žánry spojujou. Hledal jsem parťáky, kteří by to se mnou dali dohromady, a tak vzniklo příležitostné sdružení pro klubové koncerty, a nakonec tohle album. Něco jako Traveling Wilburys,“ tvrdí sedmdesátiletý Hejma o desce, kterou nahrál s Kateřinou Pelíškovou z kapely Gaia Mesiah a s mladým písničkářem Jiřím „Nick“ Trpákem.

Z cizí tvorby si vybral Desolation Row (Bob Dylan) a Angel from Montgomery (John Prine). „Dylan je klasika, ten dotyk génia mě vždycky baví, takže jsem ani tentokrát neodolal. John Prine bylo naopak zjevení, vůbec jsem ho neznal a teprve nedávno jsem se dozvěděl, že je to Dylanův nejoblíbenější písničkář,“ dodal jubilant.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám