Hlavní obsah

Galileo se rozezpívá v Kalichu

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pod sloganem "Velká láska. Velká nenávist. Velká pravda" má dnes večer premiéru v pražském Divadle Kalich muzikál Galileo kytaristy, zpěváka a skladatele Janka Ledeckého.

Foto: archiv

logo

Článek

"Galileiho životní peripetie, konflikty, zvraty, vítězství a strašné prohry jsou vzrušujícím výchozím materiálem, který jsem musel dostat do zhruba hodinu a půl dlouhého příběhu, z něhož se nesměla stát nudná přednáška na téma odkazu slavného astronoma a fyzika," říká o svém muzikálu Janek Ledecký, jehož na Galileiho příběhu zajímá i téma odvolání, zřeknutí se vlastních myšlenek.

Titulní roli spolu s Ledeckým alternuje Petr Muk a Filip Blažek, Giordana Bruna Bohouš Josef a Petr Kolář, hlavní ženskou postavu jménem Mia vytvoří Sabina Laurinová, Kateřina Brožová, Dasha a Michaela Horká, její protihráčku Gianu de Medici hraje Ivana Chýlková, Elin Špidlová a Martina Majerníková, dále se v režii a na scéně Šimona Cabana a v kostýmech Simony Rybákové objeví i Petra Janů, Pavel Zedníček, Josef Laufer, bratři Tesaříkovi. Choreografii navrhla Leona Qaša Vraná, hudební aranžmá a orchestrace je dílem Martina Kumžáka.

Reklama

Související články

Nahrávka Galilea poslouží jako pozvánka

Alba k muzikálům jsou vždy kompromisem, mají-li uspokojit všechny návštěvníky a současně co nejlépe posloužit propagaci, musejí představit vedle největších...

Výběr článků

Načítám