Hlavní obsah

Filmoví Oscaři v ohrožení

Právo, jaš

Příští předávání filmových Oscarů bude pravděpodobně kvůli pandemii koronaviru odloženo. Uvedl to magazín Variety s odvoláním na zdroje přímo z hollywoodského prostředí. Největší událost filmového průmyslu na světě je momentálně naplánována na 28. únor 2021.

Foto: ČTK

Soška, o kterou se hraje.

Článek

Variety uvedl, že Akademie filmového umění a věd, jež ocenění uděluje, zvažuje situaci, ale k žádné formální diskusi prý dosud nedošlo. Jeden z několika anonymních zdrojů nicméně soudí, že odklad termínu udělování cen je velmi pravděpodobný.

Prezident akademie David Rubin magazínu sdělil: „Nikdo momentálně neví, jak se bude situace vyvíjet. My víme, že chceme oslavovat film, ale nevíme přesně, jakou podobu to bude mít.“

Akademie už přistoupila k podstatným změnám. V dubnu zmírnila kvalifikační pravidla a zároveň varovala, že aktuální situace si možná vyžádá další jejich úpravy a změny stanovených termínů. Tyto kroky si vyžádalo uzavření kin, odložení premiér řady filmů i zastavení produkce těch vznikajících.

Zatím není jasné, zda by další odklad termínu slavnostního vyhlášení měl nějaký dopad na kvalifikační pravidla. Momentálně stále platí, že filmy, které se chtějí ucházet o příští Oscary, musí být oficiálně uvedeny do kin do 31. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám