Hlavní obsah

Filmové premiéry - V temnotě, Svatba mezi citróny, Raubíř Ralf, Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film polské režisérky Agnieszky Hollandové V temnotě byl loni nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. V dánské romantické komedii Svatba mezi citróny hraje bývalý agent 007 Pierce Brosnan. Raubíř Ralf je padouch ve videohře z osmdesátých let, který celá desetiletí strávil ve stínu populárního zachránce Felixe, a teď má svůj film. Počtvrté a naposledy přichází do kin fenomén jménem Twilight sága, tentokrát s podtitulem Rozbřesk – 2. část.

Upoutávka k filmu V temnotě (v kinech od 15.11.2012) Video: Verbascum Imago

 
Článek

V temnotě

Foto: Verbascum

Filmové premiéry

Drama natočené podle skutečných událostí, které se odehrály v nacisty okupovaném Lvově. Leopold Socha, malý polský zlodějíček a zároveň údržbář místních kanalizací, schová za peníze v podzemním labyrintu skupinu Židů, kteří se snaží uniknout likvidaci lvovského ghetta. Zpočátku je jeho motivem cynická snaha vydělat, postupně ale vzniká mezi ním a skupinou zvláštní pouto, které se s každou novou dramatickou událostí v podzemí prohlubuje.

V temnotě, Polsko/Německo/Francie/Kanada 2011, 145 min., režie: Agnieszka Hollandová, hrají: Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Weronika Rosatiová, Maria Schraderová a další.

Svatba mezi citróny

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bierová ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.

Upoutávka k filmu Svatba mezi citróny (v kinech od 15.11.2012) Video: Aerofilms

Svatba mezi citróny, Dánsko/Švédsko/Itálie/Francie 2012, 112 min., režie: Susanne Bierová, hrají: Trine Dyrholmová, Pierce Brosnan, Paprika Steenová, Sebastian Jessen a další.

Raubíř Ralf

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Úloha padoucha může být po letech dost únavná a nudná, a tak Ralf vezme osud do svých obřích rukou a vydá se na cestu, aby dokázal, že i on se může stát hrdinou.

Upoutávka k filmu Raubíř Ralf (v kinech od 15.11.2012) Video: Falcon

Potkává drsnou seržantku Calhounovou i energickou Vanilopku von Schweetzovou, a když se dostane na svobodu zákeřný a vražedný padouch, který ohrožuje celou hernu, Ralf má konečně šanci všechny zachránit. Zvládne to včas?

Raubíř Ralf, USA 2012, animovaný, 100 min., režie: Rich Moore, v českém znění: Roman Štabrňák, Ondřej Lážnovský, Veronika Žilková, Zuzana Slavíková, Josef Carda a další.

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Po předchozích dílech – Nový měsíc, Zatmění a Rozbřesk – 1. část nás závěrečná část této světoznámé upírské ságy naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou.

Upoutávka k filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (v kinech od 15.11.2012) Video: Bontonfilm CZ

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část, USA 2012, drama, fantasy, 115 min., režie: Bill Condon, hrají: Kristen Stewartová, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Maggie Grace, Dakota Fanningová, Ashley Greene, Billy Burke a další.

Až do města Aš

Foto: Verbascum

Filmové premiéry

Čerstvá maturantka Dorotka by se ráda naplno vrhla do života. Na rodném východním Slovensku ji však příliš štěstí nečeká. Vydává se tedy za lepším životem až do Aše. Její spolubydlící ji záhy seznamuje s odvrácenou stranou života v tomto pohraničním městě. Dorotčiny sny se postupně mění v popel a návrat není možný…

Upoutávka k filmu Až do města Aš (v kinech od 15.11.2012) Video: CinemArt

Až do města Aš, Slovensko/Česko 2012, drama, 84 min., režie: Iveta Grófová, hrají: Dorota Billá, Silvia Halušicová, Robin Schmidt, Jarka Bučincová a další

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám