Hlavní obsah

Filmové premiéry - Můj vysvlečenej deník, Piráti a Havran

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru tři filmy – česká komedie pro teenagery Můj vysvlečenej deník, animovaná americká komedie Piráti a thriller, v němž vystupuje E. A. Poe, se jmenuje Havran.

Upoutávka k filmu Můj vysvlečenej deník (v kinech od 26.04.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Můj vysvlečenej deník

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Podle stejnojmenné knihy natočil režisér Martin Dolenský film pro –náctileté. Jeho hrdinkou (a údajnou autorkou) je puberťačka Johana Rubínová, která má tři kamarádky, dva kamarády, tátu a macechu. Sex, alkohol  a marihuana jsou běžnou součástí Johanina života, do kterého se vejde také láska, sny, zrada, rodiče a trapasy.

Můj vysvlečenej deník, ČR 2012, 102 min., režie: Martin Dolenský, hrají: Veronika Kubařová, Berenika Kohoutová, Marika Šoposká, Sandra Černodrinská, Ondřej Mataj, Martin Šesták, Ladislav Karda a další

Piráti

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Banda bodrých smolařských pirátů zabydlela animovanou komedii, v níž kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu. Smyslem bitvy není nic menšího než získat cenu Pirát roku. Cesta pirátů vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy.

Upoutávka k filmu Piráti (v kinech od 26.4.2012)Video: Falcon

Piráti, USA /VB 2012, animovaná komedie, 88 min., režie: Peter Lord, Jeff Newitt, v českém znění: Ivan Trojan, Eliška Balzerová, Martin Dejdar, Ondřej Brzobohatý a další.

Havran

Foto: HCE

Filmové premiéry

V první polovině 19. století se odehrává thriller, jehož hlavní postavou je spisovatel Edgar Alan Poe. Jeho povídku totiž vystopuje detektiv Emmet Fields, který řeší případ brutální vraždy dvou žen. Při pátrání zjistí, že zločin se až moc podobá smyšlené, leč do detailu popsané vraždě ze spisovatelova díla.

Upoutávka k filmu Havran (v kinech od 26.04.2012) Video: H.C.E.

Field tedy předvolá Poea, známého problémy s alkoholem, drogami i dluhy k výslechu.  Ale zatímco je spisovatel ve vazbě, dochází k další strašlivé smrti. A opět je tu patrná inspirace jedním z jeho příběhů. Fields ho tedy vyzve, aby mu pomohl krvavé šílenství zastavit.

Havran, USA/Maďarsko/Španělsko 2012, thriller, 111 min., režie: James McTeique, hrají: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám