Hlavní obsah

Festiwall poctí Radima Hladíka, přivítá Chrise Bucka, Panzerballett, Lari Basilio a další

Festiwall je největší český veletrh hudby a hudebních nástrojů a současně třídenní hudební festival s atraktivním programem. Letos se uskuteční v areálu Kytary.cz v pražských Modřanech od 9. do 11. září. Na pódiu se naživo odehraje pocta kytaristovi Radimu Hladíkovi, vystoupí Chris Buck s kapelou, Panzerballett, Lari Basilio a další.

Foto: archiv Festiwallu

Na Radima Hladíka bude vzpomínat řada hudebníků a jeho přátel.

Článek

Pocty Radimu Hladíkovi se zúčastní kapely Blue Effect, Matadors či big band Kyx Orchestra a řada hostů. Chris Buck, jenž získal v roce 2019 ocenění Nejlepší nový kytarista na světě, přiveze svou novou kapelu Cardinal Black. Poté, co v květnu 2021 vydali debutový singl Tell Me How It Feels, trvalo necelých čtyřiadvacet hodin, než skladba sesadila Noela Gallaghera z prvního místa v iTunes Rock Singles Chart.

Foto: archiv Festiwallu

Na Festiwall dorazí i kapela Panzerballett.

O dva měsíce později to mělo být méně než dvanáct hodin, kdy se jejich EP vyšplhalo na první místo v žebříčku rockových alb iTunes i v žebříčku nejprodávanějších hitů Amazon Rock.

Australský bubeník Virgil Donati je českému publiku známý i spoluprací na sólovém albu Michaela Kocába. Na Festiwall dorazí s německou fusion-jazz-metalovou skupinou Panzerballett.

Zahrají také brazilská kytaristka Lari Basilio a její evropská souputnice Yasi Hofer. „Lari Basilio je celosvětově uznávaná. Objevuje se vedle takových velikánů, jako jsou Steve Vai nebo Joe Satriani, který ji pozval jako první kytaristku na svůj festival G4 Experience,“ popisuje za pořadatele Filip Černý a dodává, že Vai pozval na společné hraní i její německou kolegyni Yasi Hofer.

Na seminářích se pak s diváky o své zkušenosti podělí přední čeští hudebníci jako Michal Pavlíček, Petr Ostrouchov, Beata Hlavenková nebo Lukáš Chromek.

Festiwall existuje od roku 2016. Od té doby představil desítky koncertů a workshopů i stovky unikátních hudebních nástrojů.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám