Hlavní obsah

Festival Votvírák to vzdává, přesune se na rok 2022

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K většině zrušených velkých hudebních festivalů se přidal i milovický Votvírák. Letos se konat nebude, další ročník má být 10. až 12. června 2022.

Foto: Tomáš Nosil

Na festivalu měl hrát i Xindl X.

Článek

„Velmi nás to mrzí, ale vzhledem k aktuálnímu stavu epidemie Covid-19 a nejasnému výhledu na zbytek roku 2021 ohledně hygienických a zejména vládních opatření jsme bohužel nuceni zrušit největší český letní hudební festival Votvírák plánovaný na měsíc červen,” uvedli pořadatelé.

„Obavy všech milovníků festivalové zábavy se naplnily, přestože jsme do poslední chvíle doufali, že se letos přece jen dočkáme. Festival velikosti Votvíráku ale bohužel nelze realizovat v situaci, jež v České republice panuje, a tak nyní nastal čas udělat toto rozhodnutí,” dodali.

Nový termín festivalu je 10. - 12. 6. 2022. Všechny zakoupené vstupenky z minulého i tohoto roku zůstávají v platnosti.

Sezóna v troskách. Nebude Rock for People, Colours ani Masters of Rock

Kultura

K otázce vracení vstupného se festival vyjádřil na svých stránkách takto: „Případné vracení vstupného řeší zákon č. 247/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na oblast kulturních akcí, který stanovuje ochrannou dobu o kterou se odkládá povinnost pořadatele kulturní akce k vrácení vstupného za kulturní akci. Díky pokračující epidemii vláda zákon nedávno novelizovala a odklad na vrácení platby za vstupné prodloužila až do konce října 2022 místo konce října tohoto roku, pokud do té doby akce nebude moci proběhnout.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám