Hlavní obsah

Festival v Benátkách zradil počítač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENÁTKY

61. ročník Mezinárodního filmového festivalu Benátky 2004 se vyznačuje enormní účastí osobností filmového průmyslu. Festival je letos přehlcen hollywoodskými velkofilmy, jejichž producenti se je snaží premiérově uvést právě zde. Velký skandál ve společenském měřítku zasáhl pořadatele při premiéře americké adaptace Shakespearovy hry Kupec benátský.

Foto: Dana Ehlová

Kostel Nejsvětější Trojice v Kuksu již sedmým rokem hostil koncerty mezinárodního festivalu Hudební léto Kuks.

Článek

Dvě stě lidí včetně herecké hvězdy Al Pacina si po příjezdu na úterní premiéru nemělo kam sednout. Na vině byla počítačová závada, kvůli které byly jejich lístky prodány dvakrát.

Přes nepříjemnosti nebyl Al Pacino, jenž ve snímku ztvárnil postavu Shylocka, zklamaný. Naopak ho potěšil zájem velkého počtu lidí zhlédnout jeho film.

Přeceněné možnosti

Zato koproducent Michael Lionello Cowan prohlásil, že něco takového ve své kariéře ještě nezažil a že se na festival v Benátkách už nikdy nevrátí.

"Festival se nachází ve fázi, jako byste do Fiatu 500 vložili motor z Ferrari," podotkl prezident festivalu David Croff a dodal, že organizátoři přecenili své síly.

Problémy s usazením hostů způsobily zpoždění další premiéry, a to filmu Finding Neverland, v němž se představila herečka Kate Winsletová a její kolega Johnny Depp.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám