Hlavní obsah

Evitu v muzikálu Studia DVA nyní ztvární Radka Fišarová

Právo, Novinky.cz

Již ve čtvrtek 17. září poprvé vystoupí v pražském divadle Studio DVA v roli Evity Radka Fišarová. Po dobu mateřské dovolené tak zastoupí Moniku Absolonovou. V limitovaném počtu představení se také nově objeví v roli prezidenta Peróna režisér muzikálu Ondřej Sokol.

Foto: ČTK

Radka Fišarová se ujme hlavní role.

Článek

Radka Fišarová se mimochodem stala světově nejmladší Evitou, když v roce 1998 ve svých dvaceti letech ztvárnila roli manželky argentinského diktátora Evu Perónovou v prvním českém uvedení tohoto slavného muzikálu Andrewa Lloyda Webera a Timea Ricea v pražském divadle Spirála. K návratu ke stejné roli říká: „Dodnes se náročnosti Evity moc představení nevyrovnalo. Evita totiž není jen úžasná role, je to také zodpovědnost.“

Na roli první dámy Argentiny ji doporučila Monika Absolonová. „Monču jsem viděla v Evitě třikrát a rozhodně to pro mě bylo inspirativní. Tady jsem najednou viděla zcela nové pojetí. Jsem vcelku příznivec modernějších úprav, ale tato je prostě obzvlášť povedená. Režie Ondřeje Sokola je originální, odlehčená a současná,“ konstatuje Fišarová.

K pomyslnému předání muzikálového žezla mezi oběma zpěvačkami dojde na Narozeninovém koncertě Moniky Absolonové 27. září od 19 hodin v divadle Studio DVA. Večer vyvrcholí skladbami z muzikálu Evita. K zážitkům bude jistě patřit společný duet Don’t Cry For Me Argentina (Utiš svůj pláč, Argentino!).

V limitovaném počtu představení si od režijního pultíku také odskočí Ondřej Sokol, když zastoupí po dobu natáčení filmu Karla Rodena v roli prezidenta Peróna. Kvůli zájmu veřejnosti pak byly do prodeje přidány další termíny až do května 2016.

Páté české nastudování světového muzikálu Evita uvádí divadlo Studio DVA ve spolupráci s The Really Useful Group Ltd. London s úspěchem od února 2015. V režii Ondřeje Sokola hlavní ženskou roli původně nastudovala Monika Absolonová. Po jejím boku se objevuje Karel Roden coby prezident Perón a v roli Che Peter Strenáčik. Legendární písně z dílny Tima Rice a Andrewa Lloyd Webbera s českými texty Michaela Prostějovského zní v podání živého orchestru pod vedením Kryštofa Marka, který se podílel již na prvním uvedení v divadle Spirála.

Reklama

Výběr článků

Načítám