Hlavní obsah

Eurovision Song Contest zná všechny finalisty. O vítězi se rozhodne v sobotu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek večer rozhodli evropští televizní diváci svým hlasováním o dalších finalistech dvaašedesátého ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest. Z osmnácti soutěžících se do sobotního závěrečného klání dostalo deset.

Foto: ČTK/DPA/Julian Stratenschulte

Mezi finalisty se ve čtvrtek probojoval i Kristian Kostov z Bulharska.

Článek

Postoupili zástupci Rakouska, Rumunska, Nizozemska, Maďarska, Dánska, Chorvatska, Norska, Běloruska, Bulharska a Izraele.

V sobotním finále, jež se odehraje v kyjevském International Exhibition Centre, budou zpívat zástupci šestadvaceti zemí. Z úterního semifinále postoupili umělci z Moldavska, Ázerbajdžánu, Řecka, Švédska, Portugalska, Polska, Arménie, Austrálie, Kypru a Belgie. Ke všem se pak ve finále přidají ještě zpěváci a skupiny z Ukrajiny, Německa, Španělska, Itálie, Velké Británie a Francie.

Českou republiku reprezentovala zpěvačka Martina Bárta. Zpívala písničku My Turn, nicméně mezi deset finalistů se z úterního semifinále nedostala.

Finále začne v sobotu ve 21 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat ČT1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám