Hlavní obsah

Dylanovi se líbí muzikál s jeho písněmi

NEW YORK

Muzikál ze skladeb legendárního písničkáře Boba Dylana nazvaný The Times They Are A-Changin´ v říjnu uvedou na newyorské Broadwayi. Scénáře i režie se zhostila známá choreografka Twyla Tharpová. Dylan je spokojen.

Článek

"Nemám vůbec talent na komplimenty, ale její (Tharpové) práce mě úplně dostala. Zpracování skladby The Times They Are A-Changin´ je snad tím nejlepším, jaké jsem na pódiu slyšel. Od začátku až do konce jsem byl jako u vytržení," pochvalovala si spolupráci 65letá legenda světového folku a rocku.

Muzikál pojednávající o dospívání mladého muže měl premiéru v únoru v San Diegu. Vedle titulní písně zahrnuje i další slavné songy, mimo jiné i Blowin' in the Wind, Like a Rolling Stone a Knockin' on Heaven's Door.

Twyla Tharpová, která se v roce 1998 objevila i na festivalu Tanec Praha patří k legendám americké taneční avantgardy. Vždy si vybírala originální doprovod, pro Kateřinské kolo jí na začátku 80. let složil hudbu David Byrne.

V poslední době slavila úspěchy s muzikálem Movin' Out postaveném na melodiích Billyho Joela, který se letos uvádí i v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám