Hlavní obsah

Drake stáhl své nominace na Grammy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a rapper Drake stáhl své nominace na Grammy. Svůj zvláštní tah nijak nevysvětlil. V minulosti ale Grammy kritizoval.

Foto: Profimedia.cz

Drake

Článek

Drake byl nominován v kategorii Nejlepší rapové album (Certified Lover Boy) a Nejlepší rapový výkon (Way 2 Sexy - featuring Future and Young Thug). Nominace na Grammy nevznikají automaticky, někdo je musí iniciovat (většinou umělec nebo jeho vydavatel). Pokud umělec o cenu usilovat nechce, nemusí se přihlásit a pak mu nemůže být udělena.

Zahraniční tisk se pozastavuje nad tím, že se někdo přihlásí a pak na poslední chvíli svou nominaci stáhne. Je to krajně neobvyklé. Do největších kategorií (album roku, píseň roku) se Drake nepřihlásil.

Drake má s cenami Grammy dlouhodobý problém. Před rokem vyzval, aby je nahradilo „něco nového“. Mezi těmito cenami a významnou hudbou je podle něj propast a měli bychom přijmout, že „kdysi nejvýznamnější forma uznání už možná nebude důležitá pro dnešní umělce a pro ty, kteří přijdou po nich.“

Kanadský popový zpěvák The Weeknd se v roce 2020 rozčiloval, že nedostal ani jednu nominaci. Akademii pak obvinil z korupce.

Zpěvačka Halsey: Grammy jsou o známostech a čachrech v zákulisí

Kultura

„Grammy zůstávají zkorumpované. Dlužíte mně, mým fanouškům a celému oboru transparentnost,“ ozval se rozzlobený zpěvák.

Také zpěvačka Halsey tehdy uvedla, že na cenách jde o zákulisní jednání a známosti.

Grammy budou udílet v Los Angeles 31. ledna 2022. Nejvíc nominací (11) získal jazzový hudebník Jon Batiste. Po osmi nominacích mají Justin Bieber a zpěvačky Doja Cat a H.E.R. Po sedmi mají zpěvačky Billie Eilish a Olivia Rodrigová. Dvě nominace dostal skladatel Vince Mendoza za album Freedom Over Everything, které vzniklo ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám