Hlavní obsah

Divadlo Sklep je plné brambor a uhlí

Právo, rea

Divadlo Sklep má letos padesáté narozeniny. Nemůže je oslavit s diváky na žádném představení, ale dárek si pro ně přesto připravilo. Je jím plakát 50 let Sklepa. A je plný brambor a uhlí.

Foto: archív divadla Sklep

Brambory a uhlí plné sklepáckých hvězd.

Článek

Jeho autor David Noll, mimo jiné skladatel a polygrafik, k tomu na sociálních sítích uvedl: „V letošní třeskuté zimě je prý základem mít plný Sklep brambor a uhlí. A tak jsem posledních šest neděl od rána do noci sháněl a nakonec sesypal na tuhle hromadu exkluzívních sto tři briket a padesát čtyři zemáků.“

Na každé bramboře a každém kousku uhlí je fotografie těch, kteří jsou se Sklepem spjati, těch, kteří mu vtiskli tvář.

„Všichni si zaslouží pozornost, protože zanechali za padesát let svou nesmazatelnou stopu na prknech, nebo aspoň těsně pod nimi,“ napsal k tomu Noll.

Své dílo označuje jako tištěné abiturientské megatablo. „Nenechte si ho ujít. Například speciální číslovaná série, devadesát devět výtisků s podpisy a osobním věnováním od nejslavnějších praherců, už je za pár hodin od zveřejnění z velké části rozebrána. Ať žije divadlo, i když jeviště zrovna zejí prázdnotou,“ uvedl.

Protože lidé mají o takzvanou zlatou sérii plakátů s podpisy opravdu velký zájem, rozhodlo se divadlo Sklep vytvořit ještě sérii stříbrnou. A pro ty, kteří nechtějí mít plakát popsaný nějakými podpisy, je tu třetí možnost – čistý, nepopsaný plakát. Koupit je lze v e-shopu divadla nebo ve výdejovém okénku pražského divadla Dobeška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám