Hlavní obsah

David Deyl bude slavit koncertem

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák David Deyl oslaví v sobotu 9. listopadu deset let na hudební scéně. Posledními zkouškami se připravuje na koncert, na němž v pražském Kongresovém centru představí své autorské a oblíbené písně. Doprovodí ho Severočeská filharmonie Teplice a hostem bude zpěvačka Monika Absolonová.

Foto: Lucie Levá

David Deyl

Článek

„Abych zazpíval mnohdy složité písně, musel jsem více pracovat na svém hlase a výrazu. Díky tomu se mi zvýšil rozsah, mám silnější hlas, větší fond a myslím si, že bych mohl klidně zaskočit do Londýna alternovat nějakou roli ve Fantomovi opery. Na koncertech jsem schopen prezentovat i písničky, které bych před lety nezazpíval,“ řekl Deyl Právu.

Ve své tvorbě propojuje moderní a populární písně s klasickou hudbou. Úspěch mezi fanoušky dokládají mimo jiné videoklipy na YouTubu, které mají více než osmdesát milionů zhlédnutí.

„Koncert bude zážitkem nejen pro mé fanoušky, ale i pro mě samotného. Vždy když své písně skládám, těším se na chvíli, kdy je zahraji živě fanouškům. Ti se mohou těšit na skvělý zvuk v podání severočeských filharmoniků, které ale doprovodí ještě kapela,“ říká zpěvák.

Součástí koncertu bude také projekce, jež zmapuje celou jeho hudební kariéru, jeho videoklipy a záběry z jeho práce. Zazní i letošní písnička Ahora, která vyhrála Zlatou českou dvanáctku Českého rozhlasu a na Spotify se blíží k hranici dvou milionů streamů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám