Hlavní obsah

Dagmar Pecková tváří orchestrů Pražských symfoniků FOK

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení orchestru Pražských symfoniků FOK již oznámilo plány na novou sezónu. Stabilizovanou situaci druhého pražského tělesa dokládá i to, že 77. sezóna 2011/2012 bude již šestou s šéfdirigentem Jiřím Koutem.

Článek

"Tváří sezóny bude pěvkyně Dagmar Pecková,“ řekl dramaturg Petr Daněk. Pecková kdysi s FOK začínala, a proto uvítala, že bude jednou ze dvou rezidenčních osobností FOK.

Druhou bude skladatel Juraj Filas. Kromě koncertu s FOK bude Pecková zpívat na dvou recitálech a povede dvoudenní kurz.

Šéfdirigent Kout bude řídit zahajovací koncert sezóny 14. září, na dalších šesti uvede například Bartókův Modrovousův hrad. FOK budou řídit i Tomáš Netopil, Vladimír Válek a Zdeněk Mácal.

Mimořádný koncert pro republiku

Ze sólistů vystoupí klavíristé Boris Giltburg a Elisabeth Leonská. Přijedou rovněž skvělé soubory staré hudby z Anglie a Itálie, svět jazzu představí kvartet Františka Kopa či Robert Balzar Trio a Jana Fabiánová.

Mimořádnými koncerty bude hostování Gustav Mahler Jugendorchestra s Ingo Metzmacherem a Koncert pro republiku 28. října s Polákem Lukaszem Borowiczem a Smetanovou Mou vlastí.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské jaro s hudbou i obrazy

Několik dní před zahájením festivalu Pražské jaro (od 12. května do 4. června) jsou ještě na některé koncerty vstupenky, a to např. na Mahlerovu Symfonii...

Blue Effect: Možná stojíme před průšvihem

Skupina Blue Effect vydává dvě DVD ACOUSTIC/TIME. "Vydáním alba Acoustic/Time jsme minulost skutečně uzavřeli a začínáme se bavit o tom, co je nám blízké. Jsem...

Výběr článků

Načítám