Hlavní obsah

Čtenáři zvolili nejkultovnější obaly desek: Nevermind, Dark Side of the Moon

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obaly Nevermind od Nirvany, Dark Side of the Moon od Pink Floyd a Abbey Road od Beatles byly zvoleny za nejkultovnější v historii. V anketě hlasovalo cca 12 000 čtenářů Novinek.

Článek

Vítězná deska Nevermind posbírala zhruba 30 % hlasů, druzí Pink Floyd 14 % a Beatles zhruba 8 %, ti mají ale v první desítce hned dva obaly - probojoval se tam i "Seržant Pepř".

Do první desítky patří podle výsledků ankety také Bob Marley: Catch a Fire, Deep Purple: In rock, Metallica: Master of Puppets, Doors: Best of, Nightwish: Wishmaster, Depeche Mode: Violator a Queen II.  

Miminko se stalo celebritou

Vítězný obal Nevermind s miminem lovícím bankovku vymyslel samotný Kurt Cobain. Navrhl ho spíše z legrace, ale art director ve vydavatelské  firmě Geffen se nápadu chytil, přestože měl obavy, aby americkou veřejnost neurazilo, že miminku je vidět penis. Cobain tehdy údajně navrhl doplňující nálepku s nápisem: "Jestli vás tohle uráží, musíte být pedofil."

Příběh mimina, které se jmenuje Spencer Elden, měl zajímavý vývoj. Stala se z něj celebrita. Letos v srpnu poskytl Elden rozhovor televizi MTV a postěžoval si, že má ze své "role v hudebních dějinách" dost smíšené pocity. "Je docela děsivé, že mě tolik lidí vidělo nahého. Cítím se jako největší porno hvězda na světě," řekl sedmnáctiletý teenager z Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám