Hlavní obsah

Chinaski představují klip Báseň a zase přesouvají turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Popová kapela Chinaski má nový klip Báseň. Zároveň oznamuje, že se turné podruhé přesouvá, nyní na květen.

Klip k písni Chinaski – BáseňVideo: Chinaski, Novinky

 
Článek

Omezení a zákazy donutily Chinaski zrušit prosincové koncerty. Přesunuli je na únor a březen 2021, ale ani to nestačí. Turné v halách se ruší a plánují se koncerty pod širým nebem na květen. Vstupenky zakoupené na turné v původním i posunutém termínu zůstanou v platnosti. Omezený počet posledních lístků pak půjde ještě pořídit v síti TicketLIVE.

V plánu jsou Ostrava, Brno, Olomouc, Třebíč, Liberec, Pardubice, České Budějovice, Jičín a Praha.

„Kapacita koncertů bude omezená vzhledem k nařízením, ale věříme, že si to pod širým nebem všichni bezpečně užijeme. Bohužel nebude všude možné dodržet místa na sezení. Rodinné sektory ale zachováme, stejně tak VIP lístky s meet budou rovněž platit ve stejném rozsahu,“ popsal Martin Pokorný, ředitel divize Services hudebního labelu BrainZone. Kapela podle něj pozve na každý koncert místní pracovníky a záchranáře z první linie.

Woody Allen slaví 85 let. Génius absurdity, kterého málem zničilo MeToo

Film

Koncertní areály se v každém městě otevřou v 18:30 a vystoupení Chinaski začne ve 20:00 hodin. „Pro fanoušky chystáme velkou show. Budou ledky, kamery, projekce, prostě vše, na co jsou u nás zvyklí,“ doplňuje Pokorný.

V novém klipu Báseň frontman Michal Malátný líčí své sny a ambice v oboru poezie, chtěl by totiž ,,napsat báseň zásadní, o tom, jak v záloze není život náhradní”. Režisér Jakub Mahdal ve videu nechává Malátného hledat múzu, kterou ztvárnila modelka Zuzana Kushniruková.

„Michala jsme obklopili spoustou popsaných a zmačkaných papírů. Když už není kam psát, začne popisovat vše kolem i sebe samého. Zjistí, že pouze ,tady a teď‘ je onou otázkou i odpovědí,“ vysvětlil Mahdal.

Zpěvačka Halsey: Grammy jsou o známostech a čachrech v zákulisí

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám