Hlavní obsah

Chinaski chystají velký koncert k dvacetinám a bestofku

Právo, Jaroslav Špulák

Koncert k dvacátému výročí připravila skupina Chinaski. 6. února 2014 vystoupí v pražské O2 areně. Vstupenky jsou již v prodeji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Chinaski se takto pojmenovala v roce 1994.

Článek

Pod názvem Chinaski začala hrát v roce 1994, to když se nechala inspirovat postavou z knihy Charlese Bukowského. Její skutečné začátky ale sahají do roku 1987, kdy ji založili Pavel Grohman a Michal Malátný a pojmenovali Starý hadry.

Kromě koncertu chystá skupina i vydání výběrového alba. Budou na něm největší hity a také dvě zcela nové skladby. Ke spolupráci na jejich realizaci pozvali Chinaski anglického producenta Grega Havera, jenž má na kontě natáčení s Manic Street Preachers, Bullet For My Valentine nebo Mel C.

Ve studiu Sono společně nahráli dvě skladby, které následně ve Velké Británii smíchal zvukový inženýr Clint Murphy. Mastering pak proběhl v New Yorku.

„Po deseti albech a téměř sto čtyřiceti natočených a vydaných písních nám spolupráce s profesionály z kolébky rockové hudby z Anglie dodala opět chuť a nadšení z nahrávání podobné tomu, jaké jsme zažívali v našich začátcích. Zároveň jsme chtěli k našemu dvacátému výročí společné existence udělat klasickou píseň Chinaski, tak doufejme, že to naši fanoušci ocení a bude se jim líbit tak, jako se líbí nám,“ říká kytarista František Táborský.

Singlem z chystaného výběrového alba je písnička Stížnost, jedna ze dvou nových.

Reklama

Výběr článků

Načítám