Hlavní obsah

Cenám MTV kralovali Jay-Z a OutKast

MIAMI

Cenám MTV za nejlepší klipy dominovali rappeři Jay-Z a OutKast, kteří svorně získali po čtyřech cenách. Černobílý klip prvně jmenovaného dostal cenu za nejlepší rapové video, za nejlepší režii, střih i kameru.

Foto: Jana Bečková

Hudebníci

Článek

Jay-Z, který měl celkem šest nominací, v něm symbolicky pojal svůj odchod do důchodu jako smrt: "Cítím, že se pokouším posunout hranice, toto je můj trest i moje odplata."

Čtyři ceny dostalo také video Hey Ya! od rapové skupiny OutKast, které se stalo klipem roku. Tato píseň byla již dříve oceněna Grammy.

Cenu za nejlepší videoklip ve stylu R´n´B patří If I Ain't Got You od Alicie Keys, kterou v písni na scéně doprovodil na harmoniku Stevie Wonder. Ona mu to záhy oplatila, když se k Wonderovi a Kravitzovi přidala v písní Higher Ground.

Nejlepším popovým videem se stalo It´s My Life od rockové skupiny No Doubt, když rockovým klipem bylo zvoleno Are You Gonna By My Girl od Jeta. Beyoncé převzala cenu za nejlepší ženské rapové video, Usher dostal tutéž cenu v mužské kategorii za píseň Yeah. Rapper však do Arény American Airlines nepřijel limuzínou, ale spolu s Naomi Campellovou a Brucem Willisem připlul na jachtě.

Volební agitace

Ceny MTV za nejlepší klipy se poprvé v jejich jednadvacetileté historii předávaly v Miami na Floridě. Přenos byl o několik sekund zpožděn, aby nedošlo k podobným excesům, jako při finále Superbowl v americkém fotbale, kde Janet Jacksonová ukázala ňadro. 

Dcery obou kandidátů na amerického prezidenta - demokrata Johna Kerryho i republikána George Bushe - vyzývaly lidi, aby šli k volbám. Večer končil v patriotickém duchu, arénu při závěrečném vystoupení OutKast zaplavily modré, červené a bílé balónky, zatímco publikum skandovalo "Volte!".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám