Hlavní obsah

Candy přiveze do Prahy nejen svou Saxualitu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holandská jazz-funková saxofonistka Candy Dulfer opět přijíždí do Prahy. V rámci AghaRTA Prague Jazz Festivalu zahraje 18. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: LMB

Candy Dulfer

Článek

Candy letos opět jede na turné a zavítá do Evropy, USA, Japonska i Ruska. Její novou kapelu tvoří DJ Kikke (bicí), Manuel Hugas (baskytara), Ulco Bed (kytara), Andy Ninvalle (rap) a Ricardo Burgrust, který si říká Phatt (zpěv).

Zpívající saxofonistka se narodila v Holandsku v roce 1969, jejím otcem byl jazzový muzikant Hans Dulfer, díky čemuž se dostala už v dětství ke kvalitním deskám. Saxofon prý ale jako dítě popadla zcela z vlastní vůle.

Foto: LMB

Candy s kapelou

První skupinu s příznačným názvem Funky Stuff založila už ve čtrnácti a svůj debut Saxuality vydala v roce 1990. Léta příprav se vyplatila – byla z toho Grammy. Candy v průběhu let spolupracovala s řadou špiček ze světa popu i jazzu – např. s Princem, Maceem Parkerem, Fredem Wesleym, Davem Stewartem.

Od té doby vydala řadu dalších CD, která se pohybují v oblasti jazzu, funky, soulu i reggae a bodují v evropských i amerických jazzových hitparádách.

Vstupenky na stání jsou v předprodeji za 495 Kč + poplatky v sítích Ticketpro a Ticketportal nebo na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku).

Reklama

Výběr článků

Načítám