Hlavní obsah

Budoucí přírůstky na hollywoodském chodníku slávy

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

K bezmála dvěma tisícům a sedmi stům osobností, které mají bronzovou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, přibydou v příštím roce tři desítky celebrit z oblasti filmu, televizní tvorby, populární hudby, divadla, rozhlasu či sportu.

Foto: ČTK/APInvision/Jordan Strauss

Macaulay Culkin

Článek

K ocenění v ulicích Hollywood Boulevard a Vine Street v americkém Los Angeles porota vybrala ponejvíce zástupce televizního průmyslu, mimo jiné baviče Rickyho Gervaise, šéfa Entertainment Studios Byrona Allena či Normana Reeduse, představitele jedné z titulních rolí seriálu Živí mrtví.

Filmová kategorie pro rok 2022 zahrnuje kupříkladu Macaulaye Culkina z filmové série Sám doma a další proslulé herce a herečky Willema Dafoea, Salmu Hayekovou, Ewana McGregora, Helen Huntovou, Michaela B. Jordana i Carrie Fisherovou alias princeznu Leiu z Hvězdných válek nebo také režiséra trilogie Kmotr Francise Forda Coppolu.

Mezi hvězdou ověnčenými nebude z hudební sféry chybět zpěvačka Avril Lavigneová, Ashanti Douglasová, syn funkového interpreta George Clinton mladší, DJ Khaled, raper Nipsey Hussle nebo kapela Black Eyed Peas, jak informoval server Variety.

Dvoukilometrová pocta prominentům showbyznysu vznikla před jedenašedesáti lety a každoročně přiláká k prohlídce na deset milionů návštěvníků. Hvězdu na věhlasném chodníku má i jedna Češka, reprezentantka v krasobruslení a herečka Vera Hrubá Ralston, jež v roce 1941 emigrovala do USA.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám