Hlavní obsah

Barvy roztančí Ostravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek 11. července se otevřou pomyslné brány dalšímu z velkých multižánrových festivalů letošního léta - Colours of Ostrava. Již první, loňský ročník ukázal, že slovo multižánrový tu není použito jen jako lákadlo, ale skutečně zde dojde k propletení menši- i většinových hudebních světů: world music, etno, folk, rock, pop a dance.

Foto: Jana Digrinová

Zámek Mníšek pod Brdy připravil výstavu o vzácných památkách UNESCO.

Článek

Tentokrát se na deseti scénách představí na 500 hudebníků, a to jak domácích, tak zahraničních, ale o těch v jiném článku.

Festival se koná nezvykle v centru města - v legendární Stodolní ulici, která proslula 60 kluby, bary, kavárnami a restauracemi a na výstavišti Černá louka, kde vyroste i stanové městečko (ti kteří nemají zájem stanovat, najdou informace o dalších ubytovacích možnostech na www.ostravainfo.cz) pro návštěvníky a úschovna zavazadel, kterou najdete v Pavilonu C.

Celá oblast festivalu, která je ohraničena ulicemi Poděbradova, Stodolní a Janáčkova, bude uzavřena pro dopravu. Vjezd je povolen pouze obyvatelům a majitelům firem.

Samozřejmě, že byli organizátoři nuceni stanovit určitá pravidla, nežijeme v pralese. Nesmí se: fotografovat, vyjma akreditovaných novinářů, tolerovány jsou automatické neprofesionální fotoaparáty bez blesku. Ale ani ty nesmí být použity při vystoupeních hlavních headlinerů. V podstatě totéž platí i co se týče videa.

Dále se nesmí do areálu vnášet skleněné nádoby, lahve, plechovky, hořlaviny, drogy, zábavní pyrotechnika, laserová ukazovátka, magnetofony... Také je vyhlášen zákaz rozdělávání ohňů. Do areálu nesmí vyloženě agresivní psi. Jinak si svého mazlíčka přivést můžete, ale pouze pokud bude mít obojek, náhubek a identifikační známku.

Každý návštěvník obdrží informační bulletin, který bude obsahovat informace o scénách, účinkujících, mapy areálu a další nepostradatelná info. Vstupné na místě stojí 599 Kč, pro držitele ZTP a ZTP+P se poskytuje sleva 99 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma. Jednodenní vstupné se prodává pouze na scény: Teleplace pá 100 Kč, so 150 Kč, Fabric 150 Kč (pá i so).

Veškeré další vědomosti ohledně festivalu získáte na www.colours.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám