Hlavní obsah

Apocalyptica zahraje v únoru v Plzni i v Praze

Finská skupina Apocalyptica v únoru příštího roku dvakrát vystoupí v České republice. U nás populární formace kombinující prvky rocku, metalu i klasické hudby nejprve 25. února v Plzni a o den později v Praze představí své album 7th Symphony. V Plzni zahraje v hale TJ Lokomotiva.

Článek

"Dali jsme si na něm záležet, pracovali tvrdě a přitom si to užívali. Jestli máte rádi instrumentálky, bude se vám líbit. Jestli dáváte přednost rockovému materiálu, také si jej užijete. Tohle album Apocalyptiky má v sobě něco pro každého," láká fanoušky cellista Eicca Toppinen.

V Plzni zahraje Apocalyptica v hale TJ Lokomotiva, vstupenky budou v prodeji od listopadu za 600 až 750 korun. V pražském divadle Archa stojí vstupenka 880 korun.

Nahrávali se skupinou Wohnout

V ČR vystupuje kvartet často, před lety zde dokonce Apocalyptica se skupinou Wohnout natočila píseň Činely. Během svého loňského turné, při němž se loučila se svým dlouholetým spoluhráčem Anterem Manninenem, navštívila Prahu, Zlín a Ostravu.

O temnou hudbu klasicky vzdělaných spolužáků z hudební akademie je stále velký zájem. Čtyři poslední koncerty v letech 2005 a 2007 byly do posledního místa vyprodané. Svou strhující show předloni v červenci předvedla také návštěvníkům mezinárodního festivalu Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku.

Přelomové album Cult

Kapela začala hrát v roce 1993. O tři roky později vydala debutové album Plays Metallica By Four Cellos, na kterém převedla písně této metalové legendy do nového originálního hudebního hávu. Alba se nečekaně po celém světě prodalo několik miliónů kusů.

V roce 2000 skupina vydala přelomové album Cult, kterým opustila coververze známých hitů a začala psát skladby vlastní. Ve svém repertoáru má však stále písně od Metalliky, Faith No More, Sepultury nebo Slayer.

"Kdybychom poslechli gramofirmu a udělali třetí album coververzí, byla by to poslední deska Apocalyptiky. Tohle album vytvořilo nový styl," podotkl Toppinen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám