Hlavní obsah

Album i turné v březnu, hlásí Dan Bárta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho avizované studiové album Kráska a zvířený prach vydají Dan Bárta a Illustratosphere v březnu. V pražském Divadle Archa proběhne 15. března křest.

Foto: Lucie Maceczková

Dan Bárta a Illustratosphere

Článek

Kráska a zvířený prach přichází dvacet let po první desce Illustratosphere.

„Myslím, že je to vyzrálá, dobrá deska, kompaktní a přitom pestrá. Zase jsme o kousek dál v tom, jak se vyjádřit jasněji a stručněji. A Kráska a zvířený prach je navíc o něco osobnější a poněkud angažovanější než předchozí alba,” uvedl Bárta, autor všech českých textů a mnoha písní.

„Po všech těch letech už máme svůj výraz, svou poetiku a rukopis, ke kterému vydatně přispívá autor a aranžér Filip Jelínek, i zvuk, což je zase doména Míry Chyšky. Jak se totiž jeden každý plácáme po světě, který se nám mění pod rukama a před očima, nutně se měníme i my – jako lidi, jako hráči, jako autoři. A máme kompaktní rytmiku, Robert Balzar, který obsluhuje basu i kontrabas, je stálice kapely a Martin Valihora se na výsledné podobě alba podepsal výrazně – málo platné, je to nový člen, umí hrát a my jsme spoluhrající těleso.“

K desce se váže česko-slovenské turné, které navštíví mimo jiné Jihlavu, Frýdek-Místek, Olomouc, Bruntál, Písek, Kladno, Děčín, Liberec, Hradec Králové či Karlovy Vary.

Skupinu tvoří Dan Bárta, kontrabasista a baskytarista Robert Balzar, klávesista Filip Jelínek, kytarista Miroslav Chyška a slovenský bubeník Martin Valihora.

Dan Bárta: Nový bubeník je divočejší hráč, byl by hřích to nevyužít

Kultura

Zvířený prach tour

14. 3. Bystré v Orlických horách

15. 3. Praha – Divadlo Archa

16. 3. Jihlava

17. 3. Nový Jičín

18. 3. Frýdek – Místek

19. 3. Otrokovice

20. 3. Olomouc

21. 3. Bruntál

22. 3. Rapotín

25. 3. Písek

26. 3. Kladno

27. 3. Hradec Králové

1. 4. Děčín

2. 4. Liberec

3. 4. Karlovy Vary

17. 5. Nové Zámky (SK)

18. 5. Trenčín (SK)

19. 5. Nymburk

20. 5. Český Krumlov

21. 5. Tábor

Reklama

Výběr článků

Načítám