Hlavní obsah

Abrhám a Šafránková dotočili Ježíška

Novinky, sad

V těchto dnech dokončila režisérka Lenka Kny natáčení romantické komedie Přijde letos Ježíšek?, v níž se sešla slavná herecká dvojice Josef Abrhám – Libuše Šafránková.

Foto: Bontonfilm

Tým filmu Přijde letos Ježíšek?

Článek

„Hlavní hrdina, šedesátník José, se vrací po třiceti letech do Prahy, přestože byl přesvědčen, že rodné město již nikdy neuvidí. Podlehl naléhání své mexické manželky Dolores, která věří, že pro jejich dceru Penélope, jež se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko," uvedla mluvčí filmu Uljana Donátová.

K rozhodnutí pomůže i naléhání jeho pražského kamaráda Rudy, aby konečně do Čech přijel. A tak José souhlasí s návratem, který je pro něj nejen radostný, ale i bolestný. Vrací se do míst, která znával, i ke vzpomínkám, které najednou ožívají – bývalá láska Květa (Libuše Šafránková ) na prvním místě.

Natáčení probíhalo 30 dní loni v prosinci a lednu letošního roku v Praze, hlavně na Malé Straně. Nyní se štáb vrátil z pětidenního natáčení v Mexiku.

Foto: Nur Rubio Sherwell / Machete Producciones

Josef Abrhám při natáčení

„Sympatický José je český emigrant, který žije v Mexiku. Je tam pevně ukotvený, má rodinu a nemá chuť se do Čech vracet. Josého jsem usadila  za oceán, aby to měl domů z ruky. Jako každý chlap, když něco nechce, najde si důvod, jak nám to dobře vysvětlit, José se vzdáleností ohání a skrývá za ní důvod, proč rozhodování podívat se zpět do rodné země tak odkládá. Ale minulost si ho přece jen najde a zláká," řekla autorka a režisérka Lenka Kny.

„José už zakořenil v nové zemi a z návratu po tolika letech má obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. A právě ta ho dostanou do humorných a někdy trochu svízelných situací, v nichž musí uplatnit svůj nadhled a smysl pro rychlá řešení, aby se z řítících se malérů všichni bez šrámů dostali,“ popsal svou roli Josef Abrhám.

„Květa má svůj vlastní život. To, co prožila v minulosti, ji nijak neoslabilo, ale to neznamená, že by se zdráhala občas uvěřit na zázraky. Takovým typům žen fandím,“ dodala herečka Libuše Šafránková.

Ve vedlejších rolích hrají Igor Chmela, Václav Postránecký, Pavel Kříž, Danica Jurčová, Radúz Mácha, Marian Roden či Dolores Heredia, která se objevila i ve filmu s Melem Gibsonem Get the Gringo (Moje letní prázdniny). Premiéra bude 1. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám