Hlavní obsah

5 Seconds of Summer o duši mladého muže

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě než australská poprocková kapela 5 Seconds of Summer vystoupí dne 1. června letošního roku v pražské O2 areně, pošle do světa nové album. Bude čtvrté studiové v její diskografii, bude se jmenovat Calm a vyjde 27. března.

Foto: ČTK

5 Seconds of Summer se představí také v Praze.

Článek

Fanoušci této mezinárodně úspěšné skupiny již měli možnost slyšet singly No Shame, Easier a Teeth. Spolu s videoklipy, které k nim byly pořízeny, si v součtu připsaly více než 100 milionů zhlédnutí jen na YouTube. Písničku Easier zařadil americký hudební magazín Billboard mezi sto nejlepších skladeb roku 2019 a Teeth do nebe vychválil renomovaný magazín Rolling Stone.

Deska, na které bude v základní verzi dvanáct skladeb, bude dostupná v podobě CD, LP, kazety i jako deluxe fanouškovská edice.

„Nahrát čtyři alba není pro kapelu žádná hračka. Musíte se neustále vyvíjet a překračovat vlastní hranice v hudbě i textech. Podařilo se nám ale nahrát nové skladby, na které jsme neuvěřitelně pyšní a které v nás vzbuzují hrdost,“ komentuje novou desku formace.

„Album je projížďkou duší mladého muže. Všichni jsme jenom lidé, kteří dělají chyby, občas ubližují těm, kteří milují a nevyhnutelně pak ubližují i sami sobě. Díky Calm jsme jako kapela mnohem šťastnější, pospolitější a naše mysli jsou klidné a připravené na další roky nahrávání dalších a dalších alb.“

5 Seconds of Summer se stali první kapelou v hudební historii, které se podařilo všechna tři alba dostat na první příčku žebříčku Billboard 200. Prodali celkově více než devět milionů desek, jejich koncerty navštívily na dva miliony diváků a na kontě mají více než sedm miliard streamů.

Získali American Music Award, People’s Choice Award, osmkrát MTV European Award a mnoho dalších hudebních ocenění. Mezi jejich největší hity patří Don’t Stop, Amnesia, She’s Kinda Hot nebo She Looks So Perfect.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám