Hlavní obsah

Nové knihy - Hassan Bajev, Jean-Philippe Toussaint i James Rollins

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novými knižními tituly najdete například svědectví Hassana Bajeva o rusko-čečenském konfliktu Přísaha - Chirurg pod palbou, povídkový soubor Leonardův kabinet nebo napínavý thriller s náboženskou tématikou Mapa z kostí Jamese Rollinse.

Článek

Hassan Bajev: Přísaha - Chirurg pod palbou

Závažné svědectví očitého svědka čečensko-ruského konfliktu, který zahubil dvacet procent čečenských obyvatel, z dalších tří set padesáti tisíc udělal bezdomovce a způsobil smrt tisíců ruských vojáků. Naléhavé, palčivé memoáry.

V srpnu 1994, když Ruskou shromáždilo podél hranic svého odtrženého souseda, Čečenska, tisíce vojáků, opustil dr. Hassan Bajev, kterému tehdy bylo jedenatřicet let, slibnou kariéru plastického chirurga v Moskvě, aby pomáhal svým čečenským krajanům - věděl, že budou jeho zkušenosti potřebovat. Bajev ve strhujících pamětech, líčí trýznivé zážitky přímo v bojové linii, podává svědectví o akci, z níž se stala mezinárodní katastrofa, a zároveň vrhá světlo na svůj pozoruhodný národ a jeho kulturu.

BBart, překlad Petruška Šustrová, 400 str., váz., 299 Kč 

Leonardův kabinet

O záhadách, tajemstvích i nečekaných zvratech píší autoři třináctého svazku edice Česká povídka.

Petr Šabach připravil studentovi pražské Akademie vpravdě šokující překvapení. Na jihočeských blatech se odehrává téměř hororový příběh Jiřího Hájíčka. Svými reinkarnacemi, v nichž prožili násilné činy a úmrtí, se v zábavné televizní show navzájem trumfují hrdinové povídky Věry Noskové.

Dalším ze svých neuvěřitelných příběhů, v nichž nešetří fantazií, se představuje Jiří Kratochvil. Kdo a co čeká krásnou mladou ženu v Leonardově kabinetu? Odpověď ve své zvláštní milostné povídce do poslední chvíle tají Anna Cermanová. Nelítostný Stín Jana Davida Žáka číhá na své oběti v šeru městského lesoparku; dokáže ho někdo odhalit? Tajemné keře mandragory obkličují vraha v povídce Veroniky Huťkové.

Listen, editoval Dočekal Boris, 144 str, 185 Kč

James Rollins: Mapa z kostí

Druhá kniha ze série Sigma Force vypráví o hledání tajemství pozůstatků Tří králů.

Během bohoslužby v katedrále v německém Kolíně nad Rýnem rozpoutala skupina ozbrojených vetřelců přestrojených za mnichy běsnění plné krve a hrůzy, když zavraždila kněze i shromážděné věřící. Zabijáci si nepřišli pro zlato ani cenná umělecká díla, ale pro poklad nevyčíslitelné hodnoty: uchovávané kosti Tří králů, kteří se kdysi přišli poklonit novorozenému Spasiteli.

Žádná obyčejná policejní organizace ale nemůže vyřešit bizarní krádež a krveprolití, k němuž došlo, a do hry je povolána Sigma Force - elitní tajné oddělení amerického ministerstva obrany - pod vedením Graysona Pierce. Pierce, který je v Sigmě nový, sestaví tým vědců a pracovníků Zvláštních sil, který má odhalit tajemství obestírající uloupené kosti...

BBart, překlad Zdík Dušek, 432 str., 229 Kč

Bruce Fogle: Pes věrný přítel

Příručka pro chovatele Praktická publikace nabitá neocenitelnými radami obsahuje základní informace o tělesné stavbě psa, jeho smyslech, rozmnožování a způsobu života. Zvláštní kapitoly jsou věnované jednotlivým plemenům i zdravotní péči - od výběru veterináře, základního vyšetření a prevenci až po poruchy chování i choroby stáří. Autorem publikace je světově proslulý dr. Bruce Fogle, který vlastní uznávanou veterinární ordinaci v Londýně.

Knižní klub, váz., 288 str., 269 Kč

Jean-Philippe Toussaint: Utíkat

Jean-Philippe Toussaint navazuje jak na francouzský "nový román", tak na slavné autory absurdních dramat, na existencialismus i na hnutí OULIPO. Román Utíkat by měl být součástí budoucí volné tetralogie, započaté titulem Milovat se. Toussaint v těchto dvou knihách potvrzuje své kvality spisovatele, který klade velký důraz na techniku psaní. Jeho příběhy se dají číst povrchně jako trochu absurdní zážitky běžných lidí, kteří neustále narážejí na problémy v obyčejné komunikaci a s obyčejným během života.

Garamond, překlad Jovanka Šotolová. váz.,  110 str., 179 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám