Hlavní obsah

Britney Spearsová zemře na ostravském jevišti

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou premiéru divadelní inscenace s názvem Britney Goes To Heaven (Britney jde do nebe) uvede v pátek 29. září Divadlo Petra Bezruče v Ostravě. Hru inscenátoři uvádějí jako "nebeskou komedii, parodující umělý svět reality show."

Článek

Autorem příběhu o posmrtném setkání pěti rozdílných postav, z nichž jednou je zpěvačka Britney Spearsová, je dvaadvacetiletý dramatik Petr Kolečko. Režie se ujal jeho o pět let starší spolužák z DAMU Daniel Špinar. "Je to hra, která určitě uspokojí příznivce této popové ikony, protože Britney v inscenaci zpívá, tančí a obnažuje se. Na své si ale přijdou i její militantní odpůrci, protože na jevišti uvidí tuto zpěvačku umírat, což pro někoho může být velmi osvěžující zážitek," řekla dramaturgyně divadla Ilona Smejkalová.

"Není to ale v žádném případě hanlivá hra na téma, že Britney Spears je kráva," říká režisér Špinar. Postava zpěvačky totiž během hry prochází jistým vývojem. "Od hlouposti a tuposti se Britney dopracuje ke změně a poznání, že tudy cesta nevede," dodává. Hlavní role se ujala herečka Tereza Vilišová. "Nedovedu si představit, že by to hrál někdo jiný. Když má na sobě blonďatou paruku, ta podoba je dokonalá," říká Špinar.

Součástí inscenace jsou i písně zpěvačky, která se ve svých sedmnácti letech stala erotickým symbolem a komerčně nejúspěšnějším teenagerem v historii pop music. "Té hudby je v inscenaci hodně a už z ní opravdu šílím. Myslím, že fanoušci Britney si přijdou na své a ti ostatní budou poučeni o její diskografii. Ve hře je dokonce i jeden dlouhý megamix, vytvořený asi z patnácti písní," dodal režisér.

Premiéra inscenace se uskuteční v pátek od 19 hodin, reprízy pak ve stejnou hodinu v sobotu a příští týden pak od čtvrtka do soboty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám