Hlavní obsah

Letos se na Hradě objeví Othello

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem dvaapadesát repríz Othella nabídnou letos divákům v Praze, Brně a Bratislavě Letní shakespearovské slavnosti. Premiéra Othella zahájí 21. června letní divadelní festival na pražském hradě.

Článek

V režii Petra Kracika ztvární žárlivého mouřenína Michal Dlouhý v alternaci s Martinem Zahálkou, Desdemonu zahrají Lucie Vondráčková a Zuzana Vejvodová, Jaga Oldřich Navrátil. V dalších rolích se objeví Vladimír Brabec, Jan Teplý, Jan Révai, Barbora Munzarová aj.

Do 10. září se na Pražském hradě rovněž objeví i Kupec benátský s Boleslavem Polívkou v roli Shylocka, jehož čtyři představení byla loni beznadějně vyprodána, dále Večer tříkrálový s Jiřím Langmajerem, Miroslavem Táborským, Lindou Rybovou aj. a slovenská inscenace Jak se vám líbí v režii Emila Horvátha s Mariánem Labudou, Martinem Dejdarem a dalšími herci.

Poslední titul se ale bude hrát jen v Bratislavě a Brně, do Prahy se přestěhuje až v příštím roce. Vstupenky se v předprodeji objeví již od 15. května v síti Ticketpro. Letní shakespearovské slavnosti představí v příštích letech divákům také Jindřicha IV. a Veselé paničky windsorské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám