Hlavní obsah

Aichmajerová se ukáže v krimikomedii Prachy dělaj člověka

Eva Aichmajerová, která se rychle proslavila moderováním reality show a hlavně svou pornografickou minulostí, bude hrát v krimikomedii Prachy dělaj člověka podle scénáře Radka Johna.

Článek

Radek John se inspiroval největšími loupežemi v Česku uplynulých let. Výsledkem bude černá kriminální komedie nazvaná Prachy dělaj člověka debutujícího režiséra Jana Kulhavého. 

Snímek vznikne ve společnosti Jana Nejedlého Česká Produkce (TV Nova popírá informace, že se na něm jakkoliv podílí). Podle mluvčí projektu Heleny Hejčové se v hlavních rolích objeví Tomáš Hanák, Michal Suchánek, Ondřej Vetchý či Renata Visnerová ze seriálu Rodinná pouta a také Eva Aichmajerová.

Film je rekonstrukcí dvou největších loupeží uplynulých let. Při první se pachatelům podařilo ukrást z pražské pošty dvacet osm miliónů korun a vyhnout se potrestání. Při druhé loupeži zmizelo z obrněného vozu, převážejícího peníze do České národní banky, 150 miliónů korun.

Hrdiny příběhu jsou tři kamarádi na život a na smrt. Kdysi se pokusili utéct před totalitou, jejich pokus o emigraci ale skončil fiaskem a poznamenal je navždy. Pro jednoho znamenal vězení, pro druhé dva celoživotní frustraci. Nyní se znovu scházejí v kulisách současné Prahy. Rozpočet snímku, ve kterém se objeví i Kateřina Průšová, Diana Kobzanová, Zdeněk Podhůrský, Tomáš Krejčíř, Petra Pudová a Lucie Váchová, je 29 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám