Hlavní obsah

Film o Warholově múze rozzuřil Lou Reeda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér George Hickenlooper natočil film Factory Girl o Warholově múze Edie Sedgwickové, která zemřela na předávkování. Podle hudební legendy Lou Reeda ale nemá s realitou nic společného. Na adresu filmařů nešetřil nejvulgárnějšími slovy.

Článek

Lou Reed, který Sedgwickovou osobně znal, byl osloven, aby se na filmu podílel, ale to rezolutně odmítl. Podle New York Daily News ho výsledek pořádně rozohnil a nadával jako dlaždič.

"Četl jsem ten scénář. Je to jedna z nejnechutnějších, nejhnusnějších věcí, co jsem kdy viděl... Je neuvěřitelné, jak hluboko mohou někteří lidé klesnout ve snaze vydělat si peníze," řekl Reed. Filmaře v čele s režisérem označil nelichotivým výrazem "whore", užívaným pro ženy lehkých mravů.

Pikantní je, že ve filmu zní i Reedova hudba, i když nehraje a nezpívá přímo on. Reed tak v podstatě z filmu také finančně profituje. Režisér George Hickenlooper to neopomněl zmínit a dodal, že "Lou Reeda zbožňuje" a jeho nenávist k filmu jen přispěje k publicitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám