Hlavní obsah

S Trabandem na cestě

Právo, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K deseti letům své existence natočila skupina Traband v Paláci Akropolis živé album 10 let na cestě. Přináší průřez kariérou, přičemž nabízí i písně z dnes už nedostupného debutu O čem mluví muži.

Článek

Deska zachycuje ohromující energii této kapely, která spojuje tradici dechovky a hospodského šramlu s rockem. Naživo jsou písně mnohem důraznější a šlapavější, což jim trochu ubírá na pestrosti.

Traband nikdy nenabízel jen zábavu, kdy si máme divoký večer užít, jako by byl poslední a po něm nastal konec světa, ale zamýšlí se, jaký ten svět je a kam směřuje. Ani v energičtějším koncertním provedení se však poselství nevytratilo, nijak však neruší. Jarda Svoboda nekáže, jen říká, jak je víra důležitá.

DVD lépe přibližuje atmosféru koncertu, protože nabízí záběry fascinujícího nástupu, kdy skupina s nástroji prochází sálem k pódiu a umožňuje muzikanty vidět hrát. Protože však Traband nestaví na show, ale na poctivém muzicírovaní, má DVD cenu především proto, že nabízí celý koncert a ne jen devatenáct písní z jednatřiceti.

Traband: 10 let na cestě

Indies, CD 65:52, DVD 90 minut

Reklama

Související témata:

Související články

Traband: víc než šraml

Skupina Traband se za léta vyspěla. Už není dalším z bigbeatů, které se koncem 90. let přeorientovali na šraml. Aktuální album Hyjé! jasně ukazuje její sílu...

Výběr článků

Načítám