Hlavní obsah

Nové knihy - 42. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme biografii kambodžského tyrana Pol Pota, potom novelu Petra Šabacha Čtyři muži na vodě aneb Opilé banány se vracejí i knižní verzi oblíbené talk show Uvolněte se, prosím....

Článek

Jan Kraus: Uvolněte se, prosím...

Knižní verze jednoho z nejsledovanějších televizních pořadů současnosti. Přináší neformální povídání s hosty ze světa politiky, kultury i s dalšími zajímavými lidmi, kde si potvrdíte geniální schopnost Jana Krause improvizovat a vést rozhovor nejen s politikem, ale i s obyčejným člověkem. Prostřednictvím této knihy máte možnost se znovu setkat s nejzajímavějšími hosty tohoto pořadu, jako byli Iveta Bartošová, Štěpán Mareš Mirek Topolánek a mnoho dalších. Přináší i to, co na obrazovce nebylo, například kritiky a některé anonymní dopisy.

XYZ, váz., cca 270 str., 249 Kč

Philip Short: Pol Pot

Biografie Pol Pota je výsledkem a shrnutím dlouhodobé vědecké práce historika a dálněvýchodního korespondenta BBC Philipa Shorta, který po příčinách hrůz krvavého režimu pátral nejen v archivech, ale i v terénu.

Za Pol Potova režimu Kambodžu zachvátilo vražedné šílenství, které za necelé čtyři roky připravilo o život přes milion obyvatel země. Čtenářům se dostává do rukou obsáhlá reportáž, která se opírá nejen o výpovědi očitých svědků z nejbližšího okolí kambodžského vůdce, ale i o dosud nezveřejněné informace z čínských, sovětských a vietnamských archivů.

BBart, překlad Petra Andělová, váz., 600 str., 399 Kč

Petr Šabach: Čtyři muži na vodě aneb Opilé banány se vracejí

Autor humoristických novel Petr Šabach se dostal do širšího povědomí díky režisérovi Janu Hřebejkovi, který zfilmoval jeho knihy Šakalí léta a Hovno hoří.  

Další příhody čtyř kamarádů známých z knihy Opilé banány. Za dvacet let se změní mnohé, nebo také nic. Břečka, dnes již právník, hluchoněmý Víťa, Ptáčník, který pracuje v bezpečnostní agentuře a P. se o tom jedou přesvědčit s nafukovacím člunem, nafukovací pannou a zásobou pití.

Paseka, váz., 200 str., 189 Kč

Paul Sussman: Poslední tajemství chrámu

Akční a napínavý příběh je mimo jiné výpovědí o životě v místě, kde se střetává svět muslimů a židů.

V egyptské poušti blízko Luxoru je nalezena mrtvola. Brzy se zjistí, že se jedná o muže jménem Piet Jansen, který vystupoval jako místní hoteliér a amatérský holandský archeolog. Rozřešením případu je pověřen inspektor Jusuf Chalífa, ale zdánlivě jednoduchý případ se nepříjemně komplikuje. Najevo vycházejí znepokojivé souvislosti s vraždou židovské ženy, kterou vyšetřoval v minulosti...

Metafora, váz., 508 str.

Thom Racina: Smrtelná hra

Detektivní příběh je inspirován počítačovými hrami, které se stávají pro jejich účastníky denní realitou. Autor  ukazuje jak je možné tento virtuální svět zneužít.

Všechno začíná Tylerovým nesnesitelným tajnůstkařením, neustálým lhaním a sérií vražd, jež mají něco společného - jejich oběťmi jsou přední náboženští vůdci. Jeho žena Quinn objevuje děsivou souvislost: všichni vrazi hráli Cvičný běh a jednali pod vlivem skrytých vzkazů a krutých představ toho, kdo hru stvořil. Je jen na Quinn, zda zastaví svého manžela a zabrání, aby hra dospěla do strašlivého konce...

BBart, překlad Radka Mahelová, váz., 288 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám