Hlavní obsah

Filmové preiméry na 25. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru tři filmy. Prvním je romantická komedie s Nicole Kidmanovou Moje krásná čarodějka, druhým horor Klíč a posledním rodinný film Můj parťák Brouk.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Moje krásná čarodějka

Romantická komedie čerpá ze populárního (v originále) stejnojmenného seriálu ze šedesátých let.

Naivní a dobrosrdečná čarodějka Isabel z kalifornského San Fernando Valley je pevně odhodlána od základu změnit svůj život - chce se vzdát svých nadpřirozených schopností a žít jako každý obyčejný smrtelník. Na druhé straně města se mezitím snaží herec Jack Wyatt vzkřísit svou uvadající hereckou kariéru. Seriálem, který jej má znovu postavit na nohy, je remake oblíbeného sitcomu z 60. let Bewitched, v němž se chystá ztvárnit titulní roli.

Pak ale shodou okolností narazí na Isabel, která mu ihned učaruje. Je přesvědčen, že by se Isabel mohla ujmout hlavní ženské role v seriálu. Stejně tak učaruje i Jack Isabel. Považuje jej za ideálního smrtelníka, s nímž by se mohla usadit a vést po jeho boku obyčejný život, po kterém tak touží...

Bewitched, USA 2005, 102 min., české titulky, režie: Nora Ephron, hrají: Nicole Kidmanová, Will Ferrell, Shirley MacLaineová, Michael Caine, Jason Schwartzman, Kristin Chenowethová, Heather Burnsová, Jim Turner, Stephen Colbert, David Alan Grier, Steve Carell...

Klíč

Scenárista děsivého Kruhu Ehren Kruger je i autorem scénáře k hororu Klíč, v němž hlavní roli nehraje videokazeta, ale klíč. 

Ten vyfasuje mladá ošetřovatelka Caroline od svých nových pacientů, postaršího manželského páru, který žije ve starobylé a poněkud zpustlé usedlosti v zapadlém koutu Louisiany. Prazvláštní zvyky obou staříků, husí kůži nahánějící atmosféra starého domu a celého okolí, to vše podněcuje Carolininu fantazii a zvědavost. Univerzální klíč, kterým může otevřít všechny dveře v domě, jí umožní vydat se na průzkum budovy. Na půdě objeví tajnou místnost skrývající děsivé tajemství, které možná navždy změní její život, pokud ji o něj rovnou nepřipraví. Některé dveře by raději měly zůstat zamčené.

The Skeleton Key, USA 2005, 105 min., české titulky, režie: Iain Softley, hrají: Kate Hudsonová, John Hurt, Gena Rowlandsová, Peter Sarsgaard, Joy Bryantová...

Můj auťák Brouk

Rodinná komedie z dílny Walta Disneye vypráví o přátelství dívky a kouzelného auta - brouka VW.

Maggie Peytonová, jejíž rodina se už po tři generace věnuje účasti v automobilových závodech NASCAR, má závodění v krvi. Díky svému otci Rayovi, který se jí snaží přehnaně chránit před veškerým nebezpečím, jsou však její snahy o kariéru špičkové závodnice odsouzeny k nezdaru. Ray jí nabídne jako odměnu za úspěšné dokončení univerzitního studia auto, ale místo do obchodu zamíří na vrakoviště. Maggie pozornost upoutá zrezivělý Volkswagen Brouk, se kterým nakonec skládku opustí. Jak se brzy ukáže, starý Brouk jménem Herbie není jen obyčejný kus rezavé karoserie s motorem, ale kouzelné auto, které Maggie pomůže splnit její velké sny.

Herbie: Fully Loaded, USA 2005, 101 min., český dabing, režie: Angela Robinson, hrají: Lindsay Lohanová, Michael Keaton, Matt Dillon, Breckin Meyer, Justin Long, Cheryl Hinesová, Jimmi Simpson... 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám