Hlavní obsah

Kelly Osbournová tápe

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kelly Osbourneová se dobře narodila. Její tatínek je samotný Ozzy, její maminka Sharon, ženská, která dala Ozzyho dohromady a udělala z něho člověka. Není divu, že dítko z takové rodiny cupitá po hudebním kolbišti, byť talentu mnoho nepobralo. Doma se věří na zázraky.

Článek

Sleeping In The Nothing je druhé zpěvaččino album. Na jeho realizaci dohlížela Linda Perryová, bývalá členka skupiny 4 Non Blondes, později producentka desek Christiny Aguilery, Pink nebo Gwen Stefani. Dvě velké osobnosti a efekt v podstatě žádný.

Kelly zůstala rebelkou. Ne že by zachovala punkovou image z první desky, k tomu stylu se dostává jen zřídka, kupříkladu prostřednictvím skladby Don"t Touch Me While I"m Sleeping. Ona překvapila. Dotkla se tanečních témat i pohodového popu, a rockovou říznost otupila.

Bylo by to hezké a poutavé, jen kdyby ona i tým, který se na realizaci počinu podílel, měly potenciál. Vyjma singlové Uh Oh a One Word, která je na konci alba ve zvedené remixové verzi Chrise Coxe, chybí dobrý písničkový nápad. Deska je nepevná, nemá jasnou strukturu, drolí se a jak tak uhání ke svému závěru, vystrkuje na odiv skladby, které plní funkci hudební vaty.

Sama Kelly je sice pusa nevymáchaná, v textech si třeba tropí žerty z euforických dívčích stavů po hezkém rande, nicméně do hrdla jí příroda zlato nevložila. Její hlas není pevný, postrádá originalitu, oheň a jistotu. Kolekci tak nějak odzpívala, ovšem nic převratného to není.

Vyšla zkrátka deska, která zavání hopsáním protekční holky, najust všude tvrdící, že o protekci nestojí. Měla by ale především stát o umělecké zdokonalení sebe sama.

Kelly Osbourne: Sleeping In The Nothing

Sony BMG, 44:03

Reklama

Související témata:

Související články

Osbourneová proklíná Christinu Aguileru

Zpěvačka Kelly Osbourneová, která se léčí ze závislosti na omamných látkách, začarovává svou kolegyni Christinu Aguileru. Dcera rockera Ozzyho prý má ve svém...

Kelly Osbourneová půjde na plastiku

Kelly Osbourneová, dcera britského rockera Ozzyho Osbournea, si zřejmě vezme příklad ze své matky Sharon. Rozhodla se totiž svěřit se do péče plastických...

Výběr článků

Načítám