Hlavní obsah

Album skupiny Ponk je nominováno na prestižní německou cenu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnskému triu Ponk se dostalo pocty, když jeho druhé album Diedina bylo nominováno v kategorii World music na prestižní cenu německé kritiky - Preis der Deutschen Schallplattenkritik. O prvenství se uchází spolu s dalšími deseti nahrávkami.

Foto: archiv kapely

Skupina Ponk je z Brna.

Článek

Po získání žánrového Anděla, kterého si Ponk odnesl v roce 2016 za debut Postfolklor, se jedná o další významné ocenění jeho snahy o moderní pojetí world music.

Hodnotícím kritériem při vyhlašování Preis der Deutschen Schallplatten Kritik bývá kromě hudební a zvukové kvality i úroveň grafické prezentace. Při ní vsadil Ponk na 3D pop-up koncept vesnice s typickými postavami a jevy vztahujícími se k jednotlivým písním.

Mezinárodně respektované ocenění je udělováno čtvrtletně ve dvaatřiceti kategoriích. Vyhlášení výsledků je naplánováno na 15. května a mezi dalšími nominovanými v kategorii World music jsou například několikanásobní držitelé Grammy Kronos Quartet či zpěvačka Leyla McCalla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám