Hlavní obsah

Nová alba: Billie Eilish, Ondřej Škoch, Devin Townsend a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební trh s novými alby letos konečně ožívá. Byť se obecně soudí, že celá alba už nemá smysl vydávat, vzniká stále řada nových. V aktuální várce stojí za zmínku debutový počin mladičké Američanky Billie Eilish, stejně tak další deska Devina Townsenda nebo první autorská nahrávka Ondřeje Škocha.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album sedmnáctileté americké zpěvačky Billie Eilish je událostí. Její před časem ohlášený pražský koncert byl vyprodán během několika krátkých okamžiků. Zpěvačka je na desce ponurá, velmi osobní a naléhavá. Je považována za hlas své generace.

Ondřej Škoch: Řekni napořád

Foto: Good Day Records

Nová alba

Album Řekni napořád je první autorské album zpěváka a kytaristy Ondřeje Škocha, bývalého člena skupiny Chinaski. Hudbu všech písní napsal na texty své ženy Alice Škochové. Kolekce je stylově velmi barevná. 

Devin Townsend: Empath

Foto: Inside Out

Nová alba

Kanaďan Devin Townsend patří k nejvýznamnějším postavám světové metalové scény. Jeho stylový záběr má však obrovské přesahy. Novinka se řadí do ranku progresivního metalu, Townsend je autorem všech skladeb.

Filip Topol: Nebe je zatažený

Foto: Indies Scope

Nová alba

Trojalbum koncertních nahrávek Filipa Topola (1965–2013) zpřístupňuje jednu důležitou podobu jeho uměleckého světa. Záznam nabízí vzpomínku na jednu z nejoriginálnějších osobností české hudební scény. 

Tomáš Kočko & Orchestr: Sadné zrno

Foto: Indies Scope

Nová alba

Kapela Tomáš Kočko & Orchestr slaví dvacet let od vydání prvního alba. Při té příležitosti si nadělila kolekci zhudebněných básní valašského básníka Ladislava Nezdařila Sadné zrno.

Marsyas: Marsyas

Foto: Supraphon

Nová alba

Album české skupiny Marsyas vyšlo v roce 1978 a dodnes platí za jedno z jejích nejlepších. Zuzana Michnová, Petr Kalandra a Oskar Petr se na něm z původního akustického tria dvou kytar a tří hlasů proměnili v elektrifikovaným souborem dočasně doplněnou partu.

Ben Platt: Sing To Me Instead

Foto: Atlantic

Nová alba

Ben Platt je americký herec, jenž se rozhodl vydat i na hudební cestu. Sing To Me Instead je jeho debutové album. Singl Bad Habit má na YouTube více než 1,3 milionu zhlédnutí. Jde o lehké popové písničky.

Jiří Schelinger, F. R. Čech: Báječní muži / Nemám hlas jako zvon

Foto: Supraphon

Nová alba

Nahrávky původních verzí alb, jež vznikly mezi lety 1973 a 1975, byly doplněny o deset bonusových písní. Symbolizují společnou cestu Jiřího Schelingera a F. R. Čecha od legračních popěvků k vážnému rocku.

Doggybag: Zákony míjení

Foto: archiv kapely

Nová alba

Na desce české kapely Doggybag je jedenáct skladeb stylově rozkročených od bluesových dvanáctek přes rockové kytarovky až k romantickým baladám. Tvorba skupiny těží z vyzrálého hlasového projevu Martiny Horejšové.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám