Hlavní obsah

Dead Can Dance budou v Praze v červnu 2019

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alternativní australští Dead Can Dance, kteří vznikli roku 1981 v Melbourne, vystoupí v rámci turné A Celebration - Life and Works 1980-2019 24. června 2019 v pražském Kongresovém centru.

Foto: Smart Communication

Dead Can Dance

Článek

Zpěvačka Lisa Gerrard a skladatel, multiinstrumentalista a zpěvák Brendan Perry 2. listopadu vydají své v pořadí desáté album nazvané Dionysus, v němž zpracovali dionýsovský kult.

Dead Can Dance tak v Praze předvedou novinky, ale i průřez jejich bezmála čtyřicetiletou kariérou. Inspirují se různými hudebními a duchovními tradicemi od pohanských rituálů a hudby přírodních národů a středověkého chorálu, přes baroko až po evropské, středovýchodní či latinskoamerické folklórní tradice.

Na albu Dionysos najdeme jarní a podzimní rituály východní Evropy či Řecka, které mají kořeny v pohanských předkřesťanských dobách. Brendan Perry dokonce objevil zvuk slovenské fujary, ale i údery perského bubnu daf, halekání švýcarských pastevců a bzukot novozélandských včelstev.

Předprodej personifikovaných vstupenek v hodnotách 690 – 1990 Kč bude zahájen v pátek 7. září 2018 v 11 hodin v síti Ticketmaster.

Reklama

Výběr článků

Načítám