Hlavní obsah

Festival Beats for Love roztančil Ostravu, první den dorazilo 25 tisíc lidí

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Bezmála 25 tisíc lidí, což je nejvyšší číslo návštěvnosti zahajovacího dne festivalu, přilákal první den největšího festivalu elektronické hudby ve střední Evropě, Beats for Love. Ten hostí od středy až do soboty Ostrava.

Foto: Milan Vrzal, Beats for Love

V první den dorazilo na festival Beats for Love takřka 25 tisíc lidí.

Článek

Brány festivalu se otevřely v 16 hodin a postupně se rozeznělo všech 13 scén.

Prvním, kdo se objevil na monumentální hlavní Love stagei, kterou zdobí přibližně tisíc metrů čtverečních audiovizuálních efektů, byl slovenský rapper Kali, pro něhož bylo vystoupení na ostravském festivalu premiérou.

Foto: Beats for Love

Hlavní stage festivalu byla vyšperkovaná světelnými efekty.

Absolutní hvězdou prvního festivalového dne ale byla legenda americké taneční scény Roger Sanchez. Ten ocenil zejména spojení s fanoušky pod pódiem. „Není to poprvé, co jsem hrál v České republice, ale energie dnešního publika byla prostě úžasná. Hrál jsem všechny druhy hudby od drum až po house a oni na všechno skvěle reagovali,“ uvedl Sanchez bezprostředně po svém vystoupení.

Sanchez, stejně jako další headliner z hlavní scény Andy C, pochválil industriální kulisy Dolních Vítkovic, ve kterých se Beats for Love odehrává. „Andy C zařadil Dolní Vítkovice dokonce mezi dvě nejlepší festivalová místa světa, na kterých kdy hrál,“ upozornil hlavní manažer scény Jiří Ramík.

Foto: Beats for Love

Diváci i protagonisté si pochvalovali originální kulisy areálu ve Vítkovicích.

Fanoušky lákala také vystoupení DJs z ostatních scén, například Jade, Super8 & Tab či Full Intention, který vystoupil na House COOL stage. Speciální podívanou nabídli také interpreti z Electroswing Pepsi stage, kde DJ Rosantique vystoupil spolu se zpěvačkou a Dr. Zeppelin se saxofonistou.

„Neustále jsem si procházel areál a zjišťoval první dojmy návštěvníků. Chválili si hladký průběh u vstupu do areálu, nabitý hudební program jednotlivých scén, čisté hygienické zázemí, neexistující fronty na občerstvení a samozřejmě počasí, za to i my moc děkujeme,“ usmívá se ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Foto: Beats for Love

První den festivalu Beats for Love v Ostravě se vydařil.

Přiznal, že je rád, že návštěvnické nůžky festivalu se rok od roku rozevírají. „Potkával jsem nejen mladé lidi, ale i rodiny s malými dětmi nebo lidi v seniorském věku. Věřím, že je to dáno přátelskou atmosférou našeho festivalu a pestrostí line-upu, který nabízí pro každého něco,“ shrnul první dojmy Rudolf.

Ve čtvrtek pokračuje Beats for Love druhým dnem, hlavní hvězdou dne má být švédské duo Galantis.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám